Pregatirea actelor oficiale de catre misiunile diplomatice

Trimis la data: 2010-02-11
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.99 / 10
Downloads: 0
Autor: Monica Varga
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Este raportul activitatii misiunii diplomatice expediat centralei care contine informatia ceruta de instata centrala. Este orice material analitic pregatit de catre misiunea diplomatica si expediat centralei despre evenimentele importante din tara de resedinta : vizite, congrese ale partidelor, alegeri, adoptarea unor legi importante, remanieri guvernamentale, conferinte internationale tirguri si expozitii, etc. pe care le consideram inportante de a informa centrala. Misiunea diplomatica in pregatirea notei informative trebuie sa dea dovada de o responsabilitate avansata documentul trebuie sa fie pregatit redactat si expediat la momentul oportun, in timpul necesar, daca este vorba despre o vizita si daca se abordeaza tema RM se expediaza cel tirziu peste o zi, daca e ceva urgent se apeleaza telefonic.

Cursuri similare:

Atit in nota informativa si cea de convorbire nu se solicita imposibilul, omologul poate relata cit crede ca e posibil.Sa nu solicitam imposibilul. Informatiile clasificate - atit in nota info si de convorbire diplomatii si autoritatile au o bariera care nu pot trece, o informatie cu caracter confidential va fi furnizata in cazul cind va primi avizul de la structuri competente : Securitate (SIS), MAI, Militare, daca se considera ca informatia nu poate fi furnizata nu se furnizeaza, pentru ca cade sub influenta informatiilor clasificate.

Intrevederea - am solicitat ce am dorit, am expus, apoi omologul va prezenta info asa cum el doreste, o ascultam atent, in cazul clasic tipic, el a prezentat, precizam detaliile, nu trebuie sa insistam asupra detaliilor, trebuie sa fim calmi chiar daca informatia este de natura proasta. Totul trebuie protocolat. La intrevederi diplomatul daca nu are asistent trebuie sa memoreze esentialul ce ia zi omologul. Se iau notite. Daca se fac decalratii cu caracter oficial, se exprima pozitia autoritatii pe o anumita problema , rugati sa repete, faceti notite.

In nota de convorbire pe cae omologul o pregateste mentioneaza ca iam relatat diplomatului RM despre pozitia oficiala tarii noastre in problema data. Intrevederea trebuie sa fie dialog si nu monolog, atunci cind consideram ca a venit timpul sa finisam punem in aplicare supriza, Interesativa cine e interlocutorul zice ti cine sunteti. La sfirsitul notei de convorbire vom scrie ca diplomatul dat este absolvent al facultatii de profil din tara, universiate, a activat in serviciul ..., a fost in tara cutare...., acum este in tara ... .

Scrierea notei de convorbire : se scrie la persoana I singular.
La orice intrevedere trebuie sa prezentam tara, si interesele ei. Tot ce spunem este din numele RM. La intocmirea noi la sfirsit se includ concluziile se dactilografiaza in 3-4 exemlplare se dactilografiaza si se semneaza se duce la ambasador. Tarile cu traditii in diplomatie atrag atentie la continutul analitic al notei, se atrage atentie asupra concluziei si propunerile care se desprind din nota. Analiza si prognozarea este in prim plan.

Nota de convorbire daca a purtat un caracter cu momente importante in relatiile bilaterale se anunta imediat ambasadorul. Dupa intrevedere se incepe asternerea pe hirtie momentele importante. A doua zi nota trebuie sa fie pusa pe masa ambasadorului, redactata. Operativitatea este necesara din mai multe motive, ambasadorul trebuie sa cunoasca cursul lucrurilor, se uita. Durata 30-40 min convorbirea, pentru ca programul omologului include si alte activitati programate.
Neindeplinirea la timp dezorganizeaza.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.