Pregatirea auditului pentru marketing

Trimis la data: 2010-03-25 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Andra_B Dimensiune: 24kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Elaborarea acestor instrumente metodologice referitoare la misiunile auditorului in marketing nu par suficiente pentru a-i atribui rolul de consultant intern al oricarei firme in domeniul exercitarii functiei comerciale. Trebuie reflectat asupra oportunitatilor si a rolului pe care ar putea sa le ofere auditul, intreprinderii. Misiunea unui consultant este aceea de a detecta slabiciunile (lipsurile) si a propune remedii, actiuni efectuate de catre auditorul actual dar si de a pregati viitorul, efectuand un demers acompaniator, gratie atitudinii sale participative. O astfel de participare inseamna parcurgerea urmatoarelor faze:

Delimitarea mediului produsului la nivel orizontal, adica stocarea, valoarea,precizarea pericolelor (inflamabil, toxic) si la nivel vertical prin prezentarea fiecarei caracteristici.Delimitarea mediului "pietei" pe baza acelorasi principii. In acest mod se poate obtine o mai buna vizibilitate asupra sanselor de reusita a produselor firmei pe piata. Faza urmatoare consta in punerea in relief a elementelor semnificative. Pentru aceasta va fi utilizata metoda stabilirii "punctului de echilibru". In acest sens, pentru evaluarea fiecarui atribut se stabileste greutatea specifica a acestuia. Importanta atribuita prin greutatea specifica se bazeaza pe luarea in considerare a unor elemente, si anume:

O asemenea ordonare a domeniilor de analiza reprezinta o planificare fragmentata a activitatii auditorului. Devine necesar ca asemenea analize sa fie efectuate in mod separat. In practica insa ele sunt integrate intr-o entitate care este intreprinderea, facilitand in acest mod analiza tuturor fluxurilor (materiale, umane si financiare) care fac ca aceasta sa fie un organism viu. Prin analogie cu un alt domeniu, cel medical, de exemplu, este de neconceput sa se desprinda un organ dintr-o entitate - corpul omenesc - fara sa se cunoasca efectele asupra celorlalte organe.

Acest aspect este valabil si in cazul demersului de audit in marketing. Formularea unui diagnostic sau a unei opinii in ceea ce priveste "sanatatea" activitatii unei firme presupune acelasi demers analitic: mai intai efectuarea analizei globale si apoi a celei punctuale (pe activitati, servicii etc.). Exercitarea unei functii nu poate fi definita decat prin raportarea sa la intregul organizatiei, context in care, misiunea auditorului va fi aceea de a analiza interactiunile dintre acestea.

Auditul in marketing inseamna analiza activitatii unei organizatii ca un tot unitar, dar incadrat intr-un mediu din care piata face parte integranta. Deci, auditorul va trebui sa analizeze gestiunea unui serviciu de marketing prin raportarea sa continua la mediul in care si-a desfasurat activitatea, ceea ce determina o abordare mult mai larga decat cea avuta in vedere pe plan intern.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.