Prelucrarea imaginii in sistemele multimedia

Trimis la data: 2009-07-15
Materia: Electotehnica
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 9.71 / 10
Downloads: 0
Autor: Nadia Stefan
Dimensiune: 322kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
"Beauty is in the eye of the beholder" (Frumusetea consta in ceea ce vedem cu ochii), pune foarte sugestiv William Shakespeare. Si aceasta frumusete este data de culorile, stralucirea si formele pe care le vedem in jurul nostru, creatie a naturii si a omului.
Pentru ca obiectele construite de mana sa sa se imbine armonios cu cele din natura si fiecare coltisor din mediul inconjurator sa-i produca emotii puternice, omul a descoperit cum este perceputa culoarea si a invatat sa reproduca culorile pe care le distinge cu ochiul liber, in mediul inconjurator. Si, dupa ce si-a vopsit trupul, obiectele de uz personal sau casele dupa preferinte.

Cursuri similare:

Fie ca este vorba de grafice, fotografii, ori de figuri animate sau de clipuri video, imaginea este alaturi de text si sunet, componenta de baza a oricarui sistem multimedia.Caracterizate prin marea cantitate de informatie pe care o pot transmite extrem de rapid si comod, imaginile statice si dinamice ar trebui sa fie mediul preferential de comunicare a informatiei in sistemele multimedia.

Dar costurile ridicate de producere a acestora, problemele tehnice legate de stocarea si manipularea lor cu ajutorul calculatorului si nu in ultimul rand faptul ca intrepretarea acestora este de multe ori subiectiva fac ca aceasta modalitate este inca concurata de cu succes de informatia de tip text.Prelucrarea imaginilor Este definita ca orice proces sau metoda de prelucrare a informatiilor, ce are ca intrare una sau mai multe imagini. Rezultatul prelucrarii poate fi una sau mai multe imagini, insa poate fi reprezentat si de orice alta informatie (histograma, paleta de culori, figuri geometrice, etc.).

Prelucrarea imaginilor este o particularizare a prelucrarii semnalelor (Signal processing).Metode de prelucrare Optice - Acestea implica prelucrarea imaginilor in reprezentarea lor fizica. Analogice
Digitale - Digital image processing Implica prelucrarea imaginilor in reprezentare digitala, fara pierderea informatiei lossless
In urma aplicarii unei astfel de metode, imaginea -- sau datele de iesire -- poate fi folosita ca intrare intr-un proces de inversare, si in urma acestuia se poate obtine imaginea initiala.

Cu pierderea informatiei - lossy In contrast cu metodele din prima categorie, in cazul celor cu pierderea informatiei, imaginea rezultata contine o cantitate mai mica de informatii sau informatii incomplete. Se refera mai ales la compresia datelor sau la eliminarea acelor informatii redundante sau care nu pot fi percepute de catre om.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.