Prezentare generala asupra software-ului utilizat in achizitiile de date

Trimis la data: 2010-03-22
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 9.29 / 10
Downloads: 0
Autor: Amalia Clinca
Dimensiune: 361kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
8.1.Sistemele de operare
Statisticile indica ca peste 80% din testari, masuratori si achizitii de date sunt controlate de catre un calculator. Aceste sisteme automate de testare utilizeaza in mod general un calculator de tip PC cu hardware-ul aferent achizitiei de date si software-ul necesar. Atat hardware-ul cat si software-ul sunt doua aspecte interdependente si in aceeasi masura de importante.

Cursuri similare:

Cea mai buna solutie pentru alegerea software-ul necesar achizitiei de date pentru o cerinta data depinde de un numar mare de factori printre care tipul calculatorului, sistemul de operare, cunostintele de programare ale programatorului si tipul aplicatiei. In timp ce unii dintre acesti factori depind de preferintele personale, altii sunt dictati de politica firmei, aspecte financiare, probleme de compatibilitate cu alte programe sau instrumente etc.

Calculatoarele cu platforma de operare alta decat Windows, pot fi folosite cu succes in achizitia de date dar dezvoltarea programului, controlul hardware raman in seama programatorului. De aceea, utilizatorii care prefera mediile non-Windows pot descoperi ca din ratiuni economice si din manevrarea usoara a sistemului sa fie incurajati sa foloseasca mediul Windows pentru dezvoltarea de aplicatii pentru achizitia de date.

8.2.Prezentare generala a mediilor de programare inchise si deschise
De la aparitia Windows-ului 95, tendinta generala in software-ul pentru PC, a fost aceea de a-l face mai grafic, mai accesibil utilizatorului, fara ca acest utilizator sa aibe cunostinte solide de programare. Aceasta filozofie s-a aplicat si in aplicatiile destinate masurarilor si achizitiilor de date.

8.2.1.Istoria mediilor de programare inchise si deschise
Inainte de introducerea mediului Windows, existau doua tipuri de soft dedicat achizitiei de date. Primul tip de soft era produs de realizatorul echipamentului respectiv si consta intr-o librarie de drivere. Acest soft permitea echipamentelor sa fie programate sub mediul DOS prin limbaje ca BASIC, C sau Pascal. Limbajele sunt de tip text-orientate si se prezinta sub forma unei pagini goale cu un prompter, in care programatorul trebuie sa dezvolte interfata cu utilizatorul, programarea propriu zisa a echipamentelor, gestionarea si afisarea datelor si rezultatelor masuratorilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.