Principiile Didactice

Trimis la data: 2011-02-14 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 145
Autor: Francisca Dimensiune: 177kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Principiile didactice sunt concepte cu caracter general, sistemic, normativ si deschis, care stau la baza atingerii obiectivelor educationale si care guverneaza proiectarea, organizarea si desfasurarea activitatii didactice.Principiile didactice sunt sisteme de norme cu caracter general, care pot fi aplicate la orice tip de activitate instructiv-educativa, aplicarea lor in diverse situatii de invatare putand conduce la multiplicarea sau la integrarea lor in principii cu o sfera de cuprindere mai mare.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Caracterul normativ al principiile didactice rezulta din rolul de reglare pe care il au in stabilirea obiectivelor, in conturarea si structurarea continuturilor, in alegerea metodelor, tehnicilor si strategiilor didactice, in stabilirea mijloacelor de invatamant si in realizarea evaluarii.

Caracterul logic deriva din modul in care principiile didactice exprima raporturile esentiale si globale care orienteaza conceperea si desfasurarea procesului de invatamant.

Caracterul obiectiv al acestora asigura o orientare a procesului de invatamant nefalsificata si detasata de impresii, tendinte si dorinte subiective; procesul de invatamant este orientat in concordanta cu legile dezvoltarii psihice ale individului, precum si cu legile evolutiei societatii.

Caracterul algoritmic este determinat de modul in care acestea exprima cerinte si solutii prin utilizarea unui sistem precis de reguli, care se cer a fi cunoscute si respectate cu exactitate, daca se doreste o orientare eficienta a procesului de invatamant.

Caracterul dinamic exprima faptul ca principiile didactice sunt elemente legice, dar deschise innoirilor/creativitatii fiind in pas cu schimbarile si mutatiile care intervin in actul instructiv-educativ.

Caracterul sistematic arata ca fiecare principiu (ca entitate in sine) intra in relatie cu celelalte principii, alcatuind un ansamblu unitar de legitati ale carui componente se conditioneaza reciproc.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.