Principiile fundamentale ale comunicarii financiar-bancare

Trimis la data: 2009-01-12
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 68
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Adelina Radu
Dimensiune: 984kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Ori de cate ori in actiunea umana se inregistreaza un esec, inainte de remedierea propriu-zisa a acestuia, oamenii incearca in primul rand sa descopere cauzele pentru care s-a ajuns la un rezultat neconcordant scopurilor initiale ale acelei activitati. Din punct de vedere tehnic se pot identifica cele mai multe motive pentru care ceva ar putea sa nu mearga bine. In plus, pe langa un "know-how" deficitar, oamenilor le pot lipsi diferite abilitati sau aptitudini individuale necesare utilizarii unor tehnologiii specifice.

Cursuri similare:

Mai intervine apoi si sensibilitatea si slabiciunea specifica fiintei umane in fata riscurilor, sau in fata incertitudinii, ori chiar a limitelor fizice si psihice la care pot ajunge la un moment dat cei care activeaza in sfera atat de interesanta, complexa si dinamica a economiei. Asa se face ca in ultimul timp, o noua explicatie, ca un alibi de lux, a inceput intr-o masura din ce in ce mai mare sa fie admisa ca si cauza a esecului: lipsa unei comunicari adecvate intre partile contractuale.

In conditiile in care comunicarea a devenit atat de importanta in actiunea umana, merita cu siguranta sa i se acorde mai multa atentie. Conform acestui model, mesajul destinatarului "este codificat de un transmitator sub forma unui semnal care circula pe un canal pana la receptorul care il decodifica si restabileste forma initiala a mesajului, facandu-l sa parvina intact la destinatie" . Atunci cand, pe canalul de transmisie intervin elemente perturbatoare - zgomotele, mesajul este deformat sau distorsionat (zgomot alb - claxoane de masini, zgomotul facut de picamar, zgomotul dintr-un metrou in mers, rumoarea dintr-o sala in care mai multe persoane vorbesc in acelasi timp).

Codarea, prin urmare, desemneaza "traducerea" mesajului intr-un limbaj compatibil cu canalul de transmisie si receptorul, adica transformarea unei idei sau a unei opinii intr-un mesaj constituit din semnale organizate dupa conventiile unuia sau mai multor coduri.
Decodarea se refera la noua traducere a mesajului pe care, de asta data, o face receptorul, extragand semnificatiile necesare, adica la intelegerea si interpretarea semnelor codate care compun mesajul.

Conditia comunicarii efective o constituie concordanta dintre codare si decodare, cu alte cuvinte cele doua actiuni trebuie sa fie pe aceeasi faza.Procesul astfel descris nu se aplica decat la tranmisia de semnale (semnal, semn, simbol) de la o sursa de informare catre un destinatar si nu priveste continutul si semnificatia mesajului, care poate fi compus din cuvinte scrise sau vorbite, din imagini, muzica, etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.