Principiul de incertitudine

Trimis la data: 2014-02-14
Materia: Fizica
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 9.19 / 10
Downloads: 0
Autor: vyruswap
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Unda asociata unei particule ofera informatii despre locul unde se afla aceasta. Patratul amplitudinii undei asociate e proportional cu probabilitatea de a gasi particula in zona spatiala respectiva.Unda asociata unei particule este o unda de probabilitate. Daca intensitatea undei asociate unei particule e maxima intr`o zona din spatiu atunci probabilitatea de a gasi particula in acea zona e maxima.

Cursuri similare:

In fizica cuantica se arata ca pozitia si impulsul unei particule pe o directie data nu pot fi masurate simultan cu o precizie oricat de mare, acest luctru neavand de a faca cu erorile instrumentelor de masura.

delta x * delta p x >= h - principiul de incertitudine al lui Heisenberg
delta x - imprecizia in cunoasterea coordonatei particulei
delta px imprecizia in cunoasterea impulsului particulei
px=mvx - impuls

h=h/2pi - constanta Planck redusa
delta px scade (cunoastem tot mai exact viteza pariculei) => delta x creste (stim tot mai putin despre locul unde se afla)
delta x scade => delta px creste.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.