Procesul bugetar la nivelul bugetului asigurarilor sociale de stat

Trimis la data: 2010-02-16
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Irina ulete
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In derularea procesului bugetar, responsabilitatile revin Parlamentului, Guvernului, Ministerului Economiei si Finantelor, Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, precum si unor institutii din subordinea acestora.
Guvernul asigura elaborarea proiectului legii bugetului asigurarilor sociale in colaborare cu Ministerul Economiei si Finantelor, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.

Cursuri similare:

Guvernul poate aproba, prin hotarare, modificari in structura si intre bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul asigurarilor pentru somaj, cu incadrarea in nivelul total al cheltuielilor din credite externe.Parlamentul trebuie sa aprobe bugetul asigurarilor sociale de stat prin lege, dupa ce proiectul trece prin toate etapele prevazute de lege. In cazul in care se doreste amendarea prevederilor initiale ale legii bugetului asigurarilor sociale in timpul anului bugetar, tot Parlamentul trebuie sa adopte o lege in acest sens.

La sfarsitul anului, dupa expirarea anului bugetar, Parlamentul aproba si contul de executie a bugetului asigurarilor sociale de stat.
4.2. Etapele procesului bugetar la nivelul bugetului asigurarilor sociale de stat.4.2.1. Elaborarea proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat Bugetul asigurarilor sociale de stat este o componenta a sistemului bugetului public, ce reflecta constituirea si utilizarea fondurilor banesti necesare ocrotirii pensionarilor, salariatilor, mamelor cu copii mici in ingrijire, anumitor categorii de refugiati si membrilor familiilor lor.

Procesul elaborarii proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat se desfasoara sub coordonarea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, care stabileste, cu avizul Ministerului Economiei si Finantelor, metodologia elaborarii, executarii si incheierii bugetului asigurarilor sociale de stat. Pe baza datelor proprii si a celor primite de la directiile de specialitate judetene si ale municipiului Bucuresti, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei elaboreaza proiectul bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul viitor, pana la data de 30 septembrie a anului curent si il prezinta Ministerului Economiei si Finantelor, in vederea avizarii.

4.2.2. Examinarea si aprobarea proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat Dupa intocmirea proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat de catre Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, urmeaza etapa examinarii si aprobarii acestuia.
Etapele examinarii si aprobarii proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat sunt:1.Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale impreuna cu Casele judetene de pensii fundamenteaza indicatorii bugetului asigurarilor sociale de stat (numar de pensionari, salariul mediu brut pe economie, numar de locuri in statiunile balneo-climaterice etc.);
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.