Procesul investitional

Trimis la data: 2009-09-21
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 32
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Luigi_C
Dimensiune: 44kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Daca sub aspectul conceptului de investitii intelegem un mod de folosire a capitalului, prin utilizarea sa in anumite scopuri viitoare, in schimb, prin analiza procesului investitional se urmareste o analiza a modului in care se desfasoara activitatea de investitii, ca activitate de sine statatoare, si modul cum trebuie organizata si condusa astfel, incat sa aiba o eficienta de inalt nivel, atat in desfasurarea propriu zisa a ei, cat si in exploatarea ulterioara, ca obiectiv de productie.

Cursuri similare:

Procesul investitional reprezinta o consecutivitate de etape, actiuni si operatiuni de desfasurare a activitatii investitionale. Decurgerea procesului investitional depinde de obiectul investirii. Nici un investitor nu poate investi capital intr-un obiectiv anume, fara a detine suficiente informatii ce anume ii pregateste viitorul in exploatarea obiectivului respectiv.

Pentru aceasta, inainte de a trece la luarea deciziei de investire, investitorul desfasoara prin intermediul organelor specializate o importanta actiune de prognoza, in baza careia, acesta va putea obtine toate informatiile cu privire la posibilitatile pe care i le ofera viitorul in exploatarea obiectivului in care investeste. De asemenea orice proces investitional se desfasoara, mai ales, pe fiecare obiectiv, in mod distinct, deoarece fiecare asemenea obiectiv necesita executarea unor operatii bine determinate, cu parametrii ce nu pot fi modificati.

Respectiv si delimitarea etapelor procesului investitional deseori sunt predeterminate de tipurile de investitii.
Pentru ca procesul investitional sa deruleze intr-un mod adecvat este necesar de a crea anumite conditii economice, politice, sociale, financiare si de alta natura prielnice activitatii investitionale atat la nivel microeconomic, cat si la nivel macroeconomic.
Drept subiecti ai procesului investitional pot fi: investitori si intermediari: banci, institutii de proiectare, organele de supraveghere de stat, experti, companii de asigurare etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.