Procesul planificarii strategice de marketing

Trimis la data: 2010-06-21 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Corali Mandrut Dimensiune: 28kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Procesul planificarii de marketing se desfasoara in timp, fiind structurat pe mai multe etape, in cadrul carora se realizeaza elementele componente care formeaza planul de marketing. Finalizarea procesului presupune implementarea programului de marketing, controlul rezultatelor partiale si stabilirea eventualelor corectii ce trebuie aplicate in vederea atingerii obiectivelor de marketing ale companiei.
In general, se considera ca procesul planificarii strategice de marketing consta in sase etape succesive si continue, si anume: stabilirea directiei in care se va indrepta compania (stabilirea obiectivelor generale de marketing);
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Formularea misiunii este deosebit de necesara pentru orice intreprindere, scopul ei constand in asigurarea concentrarii actiunilor si eforturilor intreprinderii in aceeasi directie, crearea unui climat organizational adecvat si stabilirea obiectivelor, strategiilor si programelor de actiune viitoare ale firmei. Misiunea organizatiei este un element de referinta pentru organizatie, contribuie la sucesul acesteia, intrucat: - ajuta managementul intreprinderii sa focalizeze efortul uman intr-o directie comuna (explica principalele tinte pe care intreprinderea incearca sa le atinga, managerii tinand cont de aceste tinte in momentul in care iau decizii);

serveste ca un principiu solid pentru alocarea resurselor (ofera managementului indicatii generale, insa utile, privind modul in care trebuie folosite resursele intreprinderii); ajuta managementul sa defineasca pe larg domeniile importante de actiune din cadrul organizatiei si, prin urmare, sarcinile esentiale care trebuie indeplinite. Misiunea (sau viziunea) intreprinderii trebuie sa fie astfel conceputa incat sa stimuleze cooperarea managerilor si a intregului personal pentru conceperea si implementarea strategiilor intreprinderii. Cercetarile efectuate in acest domeniu demonstreaza ca intreprinderile care si-au formulat o misiune proprie, care sa le orienteze intreaga activitate, au obtinut performante superioare celor care nu aveau o viziune clara asupra activitatii lor.

Obiectvele generale de marketing. Obiectivele generale ale intreprinderii reprezinta tintele spre care se indreapta sistemul de management si care rezulta din scopul (misiunea) intreprinderii.
Organizatiile exista ca rezultat al unor scopuri diverse si, prin urmare, vor avea tipuri diferite de obiective. Spre exemplu, scopul principal al unui spital poate consta in oferirea unor servicii de inalta calitate pentru cetateni si, prin urmare, obiectivele sale se vor indrepta spre oferirea acestei asistente.

In general, scopul principal al unei firme este acela de a obtine profit. Prin urmare, obiectivele firmelor se concentreaza pe obtinerea profitului. Exista si firme care, focalizandu-se pe obiective ca realizarea unor produse de calitate la un pret competitiv vor obtine, in mod inevitabil, un profit considerabil.Stabilirea obiectivelor unei intreprinderi constituie una dintre cele mai importante actuni intreprinse de manageri. Obiectivele organizatiei ofera managerilor repere importante pentru a actiona in urmatoarele domenii:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.