Programarea si controlul productiei

Trimis la data: 2010-01-30
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.84 / 10
Downloads: 0
Autor: Anca_B
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Dupa cum s-a mai amintit in paragraful rezervat clasificarii tehnicilor si metodelor ingineriei sistemelor de productie, alaturi de tehnicile si metodele traditionale (clasice) si tehnicile si metodele moderne, incluse in grupajul cercetari operationale, se poate considera o alta grupa de tehnici si metode intitulate metode de mijloc sau metode combinate. Metodele combinate desemneaza sub aceasta denumire un set de tehnici si metode care imbina atribute ale metodelor clasice cu atribute ale metodelor moderne sub forma unor proceduri de lucru complexe, cu o abordare cuprinzatoare. In prezentul capitol a fost inclusa si o prezentare a catorva din acestea, cu precizarea ca ele contureaza inca mai pregnant aspectele specifice ale problemelor abordate de ingineria sistemelor de productie.

Cursuri similare:

Cea mai inalta eficienta in productie este obtinuta prin fabricatia cantitatii solicitate de produse, de calitate ceruta, la termenul cerut prin cele mai bune si cele mai economice metode. Pentru atingerea acestui obiectiv, programarea si controlul productiei (Production Planning and Control - PPC) reprezinta un instrument care coordoneaza toate actiunile ce se deruleaza in cadrul procesului de productie.
PPC - reprezinta creierul care actioneaza asupra tuturor factorilor mai sus mentionati: cantitatea, calitatea, timpul si pretul.
Stadiile PPC

In baza conceptului de PPC, activitatile din cadrul sistemului de productie sunt cuprinse in trei stadii.
1. Planificarea (programarea) ( PLANNING ) incepe cu o analiza a datelor furnizate in baza carora se intocmeste o schema de utilizare a resurselor firmei in vederea atingerii obiectivelor propuse intr-un mod cat mai eficient.
2. Operarea (derularea operatiilor) (OPERATIONS) se indeplineste in acord cu detaliile elaborate in planul de productie elaborat in stadiul anterior.

3. Controlul (CONTROL) initiaza si supervizeaza operatiile cu ajutorul unui mecanism de control care furnizeaza informatiile de feed-back despre progresul activitatilor in procesul de productie. Acest mecanism este de asemenea responsabil si de ulterioarele ajustari, modificari si redefiniri ale planurilor si obiectivelor in scopul atingerii scopului initial.In felul acesta PPC - poate fi in sinteza definit ca fiind modalitatea de dirijare si coordonare a resurselor materiale si umane spre atingerea obiectivelor de productie predeterminate in cel mai eficient mod disponibil.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.