Proiectare de soft in timp real

Trimis la data: 2010-06-21
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 59
Nota: 9.80 / 10
Downloads: 0
Autor: Mihaela Rocu
Dimensiune: 195kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1.Compactitatea, ce impune conceperea unui soft concis, avand o structura bine stabilita de la inceputul proiectarii sale, cu evidentierea clara a domeniului specific de utilizare. De obicei proiectarea se realizeaza de catre o echipa complexa de specialisti, caz in care este critica o comunicare excelenta intre membrii echipei de proiectare. De asemeni este necesara intelegerea si respecatrea tuturor cerintelor utilizatorilor cu integrarea lor intr-o strctura compacta de soft.

Cursuri similare:

2.Expandabilitatea, ce impune ca noul soft sa fie capabil sa integreze noi trasaturi care sa-i extinda aria de aplicabilitate.
3.Mentenanta, sau intretinerea sigura, ce impune claritate in stilul de scriere al softului care sa permita intretinerea sigura si corectarea cu usurinta a eventualelor defecte ("bugs") descoperite ulterior.
4.Comprehensiunea, sau intelegerea cu usurinta a logicii de realizare si a bibliotecilor soft specializate integrate. In acest fel potentialii utilizatori vor putea sa-si construiasca cu usurinta propriile aplicatii si chiar propriile sisteme de dezvoltare sofware.

5.Stabilitatea, ce impune conceperea unui soft capabil sa ruleze pe o perioada de timp extinsa fara avarii, fara pierderi ale memoriei si fara anomalii inexplicabile.
6.Autotestarea, ce impune ca softul conceput sa contina subrutine de testare automata a parametrilor, subrutine activate atat la initializare, cat si periodic in timpul utilizarii sale in timp real.

7.Fiabilitate critica, ce impune ca noul soft sa fie extrem de fiabil in conditii dificile de functionare in timp real, fiabilitae verificata prin simularea defectiunilor posibile si prin rularea de teste functionale riguroase inainte de lansarea softului.
8.Feed-back critic, ce impune o viteza critica de reactie la aparitia solicitarilor in timp real.
Strategia de proiectare pentru softul in timp real, bazata pe ciclul de dezvoltare al noului produs software, respecta urmatoarele reguli:

a)se stabileste structura de baza sau linia principala de proiectare ce va fi respectata in mod obligatoriu de toti cei implicati in procesul de proiectare;
b)se stabileste un cadru de testare unitar , cu o structura cat mai simpla, care sa fie respectat de toti proiectantii de module soft in timp real;
c)se construiesc prototipuri soft foarte simple care sunt rulate rapid, asa incat se pot corecta imediat;
d)se parcurg toate testele folosind instrumentele soft, fie cele existente in bibliotecile soft fie cele nou proiectate.

Principiile si strategiile de proiectarea de soft in timp real vor fi implementate pentru o aplicatie de imagistica digitala, respectiv procesarea performanta a imaginilor digitale. Se vor concepe, testa si implementa modulele soft in cod sursa folosind limbajul, tehnicile si bibliotecile C++ pentru generarea unor imagini concentrate ("thumbnail") ale imaginilor cadru digitale clasice ("image framework"), asa dupa cum se vede in fig. 1.1.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.