Proiectarea in constructii

Trimis la data: 2010-06-15
Materia: Constructii
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Laur_H
Dimensiune: 33kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Complexitatea mare a obiectelor de constructii impune ca la realizarea lor sa participe, in afara beneficianrlui, un numar mare de agenti economici cu specializari diferite. Corelarea activitatii lor se asigura prin intermediul proiectului constructiei care cuprinde trei faze distincte: studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate si proiectul tehnic. Fiecare din aceste faze cuprinde cate o parte scrisa si o parte desenata. Primele doua faze au rolul de a justifica necesitatea si oportunitatea realizarii constructiei, iar a treia faza serveste la calculul valorii lucrarilor si ghideaza executia propriu-zisa a constructiei.
Studii de teren - cuprinde cheltuielile pentru studii geo, topo, hidro.
3.2. Cheltuieli pentru avize, acorduri, autorizatii si anume: certificatul de urbariism (taxa functie de suprafata); autorizatia de construire, reconstruire, modificare, extindere, reparare, protejare, restructurare si conservare; autorizatia pentru desfiintarea totala si partiala; autorizatia de foraj si excavari (lei/m); prelungirea certificatului de urbanism, precum si a autorizatiei de construire;

avizele si acordurile pentru lucrarile de racorduri bransamente de retele publice de apa, canalizare, gaze, termice, energie electrica, telefonie etc.; avizul Comisiei de urbanism si amenajare a teritoriului; certificat nomenclatura stradala si adresa; acordul de mediu pe baza studiului de impact, precum si altele de natura acestora, conform legislatiei.3.3. Proiectare si engineering (inclusiv know-how)
Cuprinde cheltuielile de proiectare de la toate fazele lucrarii contractate cu unitatile de proiectare (inclusiv pentru detalii de executie).

3.4. Cheltuieli privind organizarea licitatiilor pentru executia lucrarilor.Cuprinde cheltuielile pentru: conceperea documentatiilor pentru licitatii, multiplicarea documentatiilor (primele exemplare, exclusiv cele cumparate de ofertanti), corespondenta privind organizarea, onorariile participantilor la lucrarile comisiilor pentru licitatii (membrii, invitati etc.), anunturi publicitare, corespondenta, telegrafie, telex, telefax etc., in legatura cu licitatiile.3.5. Consultanta si asistenta tehnica, inclusiv plata personalului de supraveghere pe parcursul realizarii obiectivului.

Cuprinde cheltuielile entitatii achizitoare ocazionate de: unitatea de consultanta angajata si/sau persoanele fizice atestate, potrivit legii, ca responsabili tehnici cu executia, angajate cu contract; asistenta din partea proiectantului (in cazul in care aceasta nu intra in tarifarea proiectarii), inclusiv cheltuielile ocazionate de persoanele fizice atestate ca verificatori tehnici ai proiectarii; asigurarea supravegherii, prin dirigintii de specialitate, a executarii corecte, calitative si cantitative a lucrarii contractate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.