Proiectarea unui zid de sprijin

Trimis la data: 2010-03-26
Materia: Constructii
Nivel: Facultate
Pagini: 15
Nota: 3.39 / 10
Downloads: 1
Autor: Ioana Buldea
Dimensiune: 281kb
Voturi: 5
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Consideratii generale
Zidurile de sprijin reprezinta constructii cu caracter definitiv utilizate pe traseele drumurilor si cailor ferate in zonele de deal si de munte, in lungul canalelor navigabile si bazinelor portuare, la diferite lucrari subterane, etc.Zidurile de sprijin au ca scop principal sustinerea pamantului din amonte, asigurand astfel trecerea pe distanta minima intre doua cote, atunci cand nu exista spatiu pentru asigurarea unei treceri taluzate.

Cursuri similare:

Pe langa aceasta, zidurile de sprijin asigura, dupa caz, protectia impotriva eroziunii, degradarilor din inghet, etc.
Zidurile de sprijin pot fi de diferite tipuri:
-ziduri de sprijin de greutate;
-ziduri de sprijin tip cornier;
-ziduri de sprijin din elemente prefabricate, gabioane, casoaie;
-masive de pamant armat, etc.

In cadrul acestei teme se cere proiectarea unui zid de sprijin in varianta zid de sprijin de tip cornier din beton armat.Zidul de sprijin este necesar pentru realizarea unei platforme suprainaltate. Se considera ca suprafata terenului este orizontala iar pamantul din spatele zidului este nisip.In anexa A2 este prezentat un model de calcul pentru un astfel de zid.

Etapele realizarii proiectului
Proiectarea zidului de sprijin cuprinde urmatoarele etape:predimensionarea zidului de sprijin (determinarea dimensiunilor sectiunii transversale);calculul impingerii active a pamantului in ipoteza 1;calculul impingerii active a pamantului in ipoteza 2;determinarea grafica a impingerii active a pamantului prin metoda Culmann;armarea zidului de sprijin.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.