Protectia impotriva unei asimilari dure

Trimis la data: 2010-02-05
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 23
Nota: 9.73 / 10
Downloads: 0
Autor: Costin Dorin
Dimensiune: 54kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In timpul de fata nimeni nu are indoieli, ca procesul de reimpartire a proprietatii trebuie transpus intru-un mod mai civilizat. Un instrument mai civilizat de reimpartire a proprietatii in perioada economiei de piata sunt afacerile petii controlului corporativ - de unica contopire (comasare) si asimilarile dure. Dar odata ce exista metode civilizate de reimpartire al controlului asupra intreprinderilor si institutiilor financiare, atunci ar trebui sa existe procedee de protectie al propriului avut numai putin civilizate.

Cursuri similare:

Comasarea - este un acord, incheiat de grupurile de management ale corporatiei-cumparator si corporatiei-tinta referitor la vanzarea ultimei. Managerii corporatiei-tinta incep tratativele cu privire la asimilare numai dupa ce Consiliul directorilor si actionarii acorda consimtamantul respectivelor tratative. Astfel, comasarea este in primul rand un contract dintre grupurile managerilor a doua companii, conditiile caruia se formuleaza in procesul de tratative, iar managerii corporatiei-tinta se prezinta la aceste tratative mai intai de toate in calitate de agenti ai actionarilor.

Asimilarea dura (ostila) este o propunere de tender a corporatiei-cumparator de a procura pachetul de control al actiunilor de votare ordinare ale corporatiei-tinta de ea actionarii ei. Propunerea (oferta) de tender pentru procurarea actiunilor de votare ordinare de la actionarii corporatiei-tinta se anunta si se indeplineste (executa) indiferent de acceptarea ori nonacceptarea propunerii de tender de catre managementul corporatiei-tinta. Teoretic, pentru a realiza cu succes o asimilare dura (ostila) a oricarei corporatii, este suficient de a dobandi pachetul de control al actiunilor ei (cel mai des majoritar 50% +1 actiune de votare obisnuita a corporatiei-tinta).

Cu alte cuvinte, administrarea unei corporatii reprezinta in sine un activ de valoare. Presupunerea fundamentala, care sta la baza petii controlului corporativ, consta in aceea, ca exista o corelare pozitiva dintre eficacitatea dirijarii corporatiei si costul de piata al actiunilor ei. Imediat ce managementul unei corporatii incepe s-o administreze nesatisfacator - in sensul ca nu depune (ori nu este capabil sa depuna) toate eforturile posibile pentru maximizarea costului corporatiei si, prin urmare, pentru maximizarea bunastarii actionarilor ei - imediat scade pretul de piata al actiunilor acestei corporatii comparativ cu actiunile corporatiilor analoge in industrie, sau relativ pe piata in intregime.

Pretul scazut al actiunilor corporatiei semnaleaza piata despre faptul ca dirijarea corporatiei este departe de a fi optimala. Astfel, pretul curent al actiunilor impreuna cu factorii fundamentali reflecta si nivelul eficacitatii managementului ei. Cu cat este mai scazut pretul actiunilor corporatiei fata de pretul, care s-ar fi observat, daca ar fi dirijat corporatia un management mai efectiv, cu atat este mai atragatoare aceasta corporatie, cu scopul de a i se aplica asimilarea dura, pentru managerii care considera ca ei ar reusi sa dirijeze activele mult mai eficient.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.