Protectia termica a cladirilor

Trimis la data: 2010-12-06
Materia: Constructii
Nivel: Facultate
Pagini: 23
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Octavian_O
Dimensiune: 1147kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Anvelopa cladirii este alcatuita din elementele de inchidere, prin proprietatile lor, au un rol hotarator in realizarea confortului. Elementele de inchidere a unei cladiri sunt caracterizate prin dimensiuni geometrice finite si prin anumite caracteristici termofizice cum ar fi conductivitatea termica, permeabilitatea la aer si vapori, etc. Din punct de vedere al protectiei termice, aceste elemente este important sa asigure (Sotir Dumitrescu):
• realizarea unui climat interior confortabil (in conformitate cu destinatia cladirii) in conditiile reducerii pierderilor de caldura catre exterior;

Cursuri similare:

Elementele de inchidere ale cladirilor sunt acoperisul si peretii exteriori. Acestea se realizeaza din elemente opace si elemente vitrate. Elementele vitrate, care asigura iluminatul natural, ofera o protectie termica mult mai redusa decat cele opace, de aceea ponderea lor in intregul ansamblu de inchidere se rezuma la strictul necesar asigurarii iluminatului natural (Inst. Incalz).

Pentru asigurarea unei protectii termice eficiente se folosesc materiale termoizolante. Grosimea stratului de material termoizolant influenteaza direct protectia termica. Cresterea grosimii duce la reducerea pierderilor de caldura si implicit la reducerea puterii necesare a instalatiei de incalzire si, deci, a consumului de combustibil. In acelasi timp, marirea izolatiei termice conduce la cresterea costului acesteia.

Solutia de alcatuire a elementelor de inchidere, atat a celor vitrate, cat si a celor opace, influenteaza in mod direct (Virlan) costul investitiei pentru partea constructiva, pentru instalatia de incalzire, consumul de energie folosit sub forma de combustibil pentru producerea caldurii in instalatia de incalzire, consumul de energie inglobata in partea de constructii si in partea de instalatii de incalzire. Energia inglobata este energia consumata sub forma de combustibil sau energie electrica la producerea materialelor folosite in constructia respectiva, incepand cu materia prima pana la forma lor finita, precum si pentru transportul lor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.