Pulberi

Trimis la data: 2010-04-16
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.79 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexei_G
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pulberile sunt preparate farmaceutice solide alcatuite din particule uniforme ale uneia sau mai multor substante active,asociate sau nu cu substante auxiliare; sunt folosite ca atare sau divizate in doze unitare.
Pulberile simple contin o singura substanta activa; pulberile compuse contin un amestec de substante active.
Pulberile se pot administra pe cale orala sau se pot aplica pe piele sau pe mucoase. (pudre)
Substantele,in prealabil uscate (daca este cazul),se aduc la gradul de maruntire prevazut in monografia respective,prin pulverizare si cernere,apoi se omogenizeaza prim amestecare. In cazul pulberilor divizate,amestecul obtinut se repartizeaza in doze unitare.
La prepararea pulberilor compuse,substantele se amesteca in ordinea crescanda a maselor,cu exceptia substantelor cu densitate mare,care este obligator.In general,substantele se pulverizeaza fara reziduu; un eventual reziduu se pulverizeaza din nou si se incorporeaza in amestec.

Substantele folosite la prepararea pulberilor efervescente se usuca in prealabil,conform prevederilor din monografia respective,astfel incat umiditatea sa fie de cel mult 1,0%.
Substantele foarte active se prepara sub forma de pulberi tirate (1:10 sau 1:100),prin diluare cu lactoza uscata.
Pulberile care se aplica pe plagi,pe arsuri sip e pielea sugarilor se prepara prin metode care la asigura sterilitatea si care permit evitarea unei contaminari ulterioare cu microorganisme.

Omogenitate
Pulberile trebuie sa prezinte un aspect uniform; intinse in strat subtire pe o lama de sticla si examinate cu lupa (4,5x) nu trebuie sa prezinte aglomerari de particule.
Gradul de finite al pulberii
Se determina cu ajutorul sitelor standard numerotate conventional in functie de dimensiunea laturilor interioare ale ochiurilor (in milimetri), de numarul de ochiuri corespunzator pe centimetru patrat si de diametrul sirmei (in milimetri), conform tabelului I.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.