Raport privind stagiul de practica tehnologica

Trimis la data: 2014-05-31
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 43
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: olesea853
Dimensiune: 53kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Am ales sa efectuez practica de licenta la Societatea cu Raspundere Limitata ,,Nordalu". Scopul principal in efectuarea acestei practici era de a obtine anumite deprinderi de lucru la SRL,,Nordalu" prin aplicarea cunostintelor acumulate la facultate, si care mi-au adus un mare aport in timpul efectuarii practicii tehnologice. Deci fiind absolvent la specialitatea "Contabilitate" la ATIC am acumulat cunostinte profunde pe care le-am putut utiliza cu succes in timpul efectuarii practicii tehnologice, si care au fost in diferite momente ca un punct de sprijin in efectuarea diferitor insarcinari puse de catre conducatorul practicii.
Astfel pot constata ca cunostintele si studiile acumulate in perioada ce am petrecut-o la institutia superioara de invatamint (ATIC) mi-a fost de folos si cu usurinta am fost in stare sa insusesc sarcinile care sunt atribuite sectiei date. Practica tehnologica include: modul de organizare a contabilitatii in cadrul entitatii economice SRL ,,Nordalu", analiza contabilitatii pentru fiecare sector, precum si examinarea gradului de respectare a prevederilor Standardelor Nationale de Contabilitate.

Conform planului au fost analizate operatiile economice zilnice care au loc in cadrul entitatii economice si sunt recunoscute in contabilitate prelucrin-du-se prin intermediul procedeelor specifice metodei contabilitatii.Se analizeaza conform Legii contabilitatii sistemul de colectare, grupare, prelucrare si sistematizare a informatiei privind existenta si miscarea activelor, a capitalului propriu, datoriilor, veniturilor si cheltuielilor in expresie valorica pentru intocmirea rapoartelor financiare, totodata se tine seama de forma de proprietate, forma organizatorico- juridica si marimea entitatii economice.

S-a pus accent pe modul de calcul a impozitului la sursa de plata, ce venituri intra in categoria veniturilor impozabile si veniturilor neimpozabile din punct de vedere fiscal.
Care agenti economici achita si declara retinerea impozitului din activitatea operationala, care sunt conditiile stipulate de legislatia in vigoare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.