Reactii adverse ale medicamentelor

Trimis la data: 2010-05-30
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.86 / 10
Downloads: 0
Autor: Nicoleta_B
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Reactiile adverse sunt efecte daunatoare (nocive) ce pot aparea in cursul unui tratament.
Reactiile adverse sunt diferite de efectele nedorite. Ex.: atropina (blocant al receptorilor colinergici) determina uscaciunea gurii care este un efect nedorit, nu o reactie adversa. O reactie adversa are loc atunci cand fenomenul este nociv pentru organism.
Reactiile adverse nu trebuie de asemenea confundate cu intoxicatiile medicamentoase. Intoxicatiile apar cand se adminstreaza doze mai mari decat doza terapeutica sau chiar mai mari decat doza pentru o zi.
Reactiile adverse apar la administrarea unei singure doze.
Frecventa reactiilor adverse este variabila si poate depinde de anumiti factori. Unele medicamente au foarte putine reactii adverse (
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.