Reactii chimice

Trimis la data: 2009-05-02
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 9.43 / 10
Downloads: 0
Autor: Carina popescu
Dimensiune: 71kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Fenomenul de transformare a substantei, legat de transferul de energie, prin care rezulta noi substante cu alte proprietati.
Substantele care exista inainte de reactie se numesc reactanti.
Substantele care rezulta ca produsi ai reactiei se numesc produsi de reactie.
Toate substantele care participa la reactie se numesc participanti la reactie (parteneri de reactie).

Cursuri similare:

Transformarea substantelor in alte substante cu proprietati noi;
Transformarea particulelor (atomi, ioni, molecule) in particule de alt Transformarea legaturilor chimice (desfacerea, formarea si modificarea legaturilor chimice);Schimburi de energie (modificarea starii energetice a unui sistem de reactie prin desfacerea legaturilor initiale si formarea noilor legaturi chimice); acestea se refera la transferul de caldura si/sau efectuarea sau preluarea de lucru mecanic.

La adaugarea reactivului la solutia ionului de dozat, cand solutia devine suprasaturata in combinatia respectiva, incepe separarea precipitatului. Precipitatele analitice sunt in special saruri greu solubile, adica combinatii heteropolare a caror solutii cuprind ionii respectivi, exemplu din precipitatul BA, ionii B+ si A-.

Intre precipitat si solutie se stabileste un echilibru conform caruia, temperatura fiind constanta, in unitatea de timp tot atati ioni de pe suprafata cristalului trec in solutie cati se si separa pe suprafata sa; acest echilibru va exista atunci cand produsul concentratiilor ionilor (B+ si A-) va avea o valoare determinata. Ostwald a numit aceasta noua constanta produs de solubilitate (Ps). Produsul de solubilitate este constant la o temperatura data. El depinde de produsul coeficientilor de activitate iar acestia de taria ionica a solutiei.
Taria ionica i este definita prin urmatoarea expresie :
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.