Receptia diplomatica

Trimis la data: 2009-11-23
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.81 / 10
Downloads: 1
Autor: Andreea Turcu
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Este actiune oficiala organizata cu ocazia sarbatorilor nationala, sosiri unor personaliatati marcante sefi de stat, ministri MAE, reuniuni si conferinte, plecarea unui ambasador, sosirea unui diplomat la post, marcarea unei sarbatori specifice : sarbatorile de iarna, ziua armatei nationale, un eveniment jubiliar, receptii le diplomatice pot organizate si fara ocazii. Ambasada poate organiza 5-7 receptii pe an, Ambasadorul poate fi invitat de 7-10 ori pe an la receptii.

Cursuri similare:

Ambasadele cu un venit mai mic invita mai putini oaspeti la receptii.
Cu ocazia zilei nationale se va face un Lunch or un coktail. Daca e sarbatoare nationala trebuie sa ne ingrijim de resurse. Se dau surse de la Guvern, de aceea se cauta sponsorii. Sponsorii merita sa se evindentiei rolul lor in pregatirea receptiei, si atunci se alcatuieste un buclet pe care se imprima toate firmele care au ajutat.

Alcatuirea listei invitatiilor : este o actiune foarte importanta, daca e pregatita de ziua nationala intro tara medie europeana vor fi cca 400 inivitati. Se invita : conducerea tarii, primele persoane, consilieirii pe politica extera a presedintelui, vice premierii, presedintii de parlament, vice presedintii parlamentul, prim ministru si premieirul, ministrii, sefii de departamente centrale cu sotiile, tot corpul diplomatic, ambasadorii, sefii reprezentantelor diferitor organizatii internationale, ministru

MAE, vice ministrul MAE, vice ministrii MAE, sefii de directii, daca este o structura in MAE responsabila de RM se invita toti, de la Guvern se invita membrii comisei mixte de colaborare comercial-economica, ex ministrii de MAE, expresedintii. Ambasadele se invita de obicei Ambasadorul cu sotia si inca 2-3 persoane. Receptia trebuie sa fie onorata, se exclude refuzul nemotivat. Multe ambasade receptioneaza invitatiile. Acceptarea invitatiie este un gest de curtuazie. Sunt ambasade care va pot invita de 2 - 3 ori pe an, de asemenea si noi trebuie sa invitam pe cel ce ne a invitat. = Reciprocitate.

Lista se alcatuieste de un diplomat cu experienta care a avut deja 2-3 ani de serviciu in tara data, care cunoaste nu doar corpul diplomatic, dar si conducerea statului. Expedierea invitatiilor este efectuata de catre curier, insa nu mai tirziu de 2 saptamini, daca sunt trimise mai tirziu atunci vom primi refuzul. Daca se refuza se telefoneaza.
Alcatuirea meniului - este in concordanta cu resursele financiare si cu nr de invitati. Bauturi si bucate locale.

Ambasadele mari merg la un hotel specializat si se comanda tot ce este mai bun in meniu. Bauturile sa fie in preponderenta autohton, Gin tonic, Matrini, Wiski, Cognac. La meniu se procedeaza la colaborare foarte strinsa cu cei de la local. Arenda localului special p.u aceste manifestari de obicei - clubul diplomatilor, in RM nu este. Personalul localului trebuie sa serveasca invitatii la timp pentru ca unii oaspeti nu vor sta la intreaga receptie.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.