Recunoasterea instrumentelor financiare

Trimis la data: 2010-01-15 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Luana Baciu Dimensiune: 22kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Este procesul prin care se incorporeaza in bilant sau in contul de profit si pierdere un anumit element/ valoare patrimoniala in situatia in care este probabila unui beneficiu economic viitor si i se poate asocia un cont sau o valoare ce poate fi evaluata in mod credibil.
Contractele la termen forward care presupun angajamente viitoare ferme privitoare la vanzarea unor marfuri care trebuiau fie importate la o data viitoare cu un pret specificat sunt recunoscute ca atare, respectiv datorii la data angajamentului si nu la data tranzactiei sau a inchiderii pietei.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Optiunile financiare se recunosc ca active sau datorii atunci cand detinatorul sau emitentul sunt partii contractante; contractele futures se recunosc ca active sau datorii la data expirarii si nu la data angajamentului deoarece in momentul angajamentului, nu este inca parte la contract.Recunoasterea unei achizitii sau vanzari manuale, standard a activelor financiare face utilizabila inregistrarea in functie de data incheierii tranzactiei sau data decontarii.

Contractul standard este definit acel contract in care o intreprindere se angajeaza sa cumpere active financiare in conditii care presupun livrarea. Activitatea in cadrul unei perioade stabilite in general prin reglementarea conventiilor pietei respective.
Piata = notiunea de piata reglementata sub forma unei burse oficiale sau piata "over - the - connter" ordanizata rezulta ca piata este asimilata mediului in care activul financiar ce face obiectul recunosterii lui, este tranzactionat uzual.

Data tranzactiei = data la care societatea s-a angajat sa achizitioneze activul respectiv sau sa-l cedeze.Inregistrarea la data tranzactiei presupune recunoasterea activului care urmeaza sa fie primit si a datoriei aferente la data de tranzactionare, pe de o parte, iar pe de alta parte derecunostere a activului ce urmeaza a fi vandut si a creantei aferente la data tranzactionarii.Inregistrarea dobanzilor in activ si a datoriei atasate incepe la data decontarii deoarece atunci are loc transferul dreptului de proprietate.

Data decontului este data la care activul e transferat catre societate. Inregistrarea la data tranzactiei implica recunoasterea activului la data transferului efectiv in intreprindere si recunoasterea acestuia la data livrarii din patrimoniul sau.In situatia aplicarii acestei metode intreprinderea va inregistra orice modificare a valorii juste a activului ce urmeaza a fi primit intre data incheierii lui.
Investitiile partiale in vederea tranzactionarii (reevaluate la valoarea justa) rezulta ca modificarea va fi recunoscuta in profitul net / pierderea neta.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.