Redactarea unei scrisori oficiale

Trimis la data: 2014-03-31
Materia: Engleza
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: alexandra_16d
Dimensiune: 25kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Orice scrisoare echivaleaza cu o carte de vizita a celui ce o expediaza. In cazul corespondentei de afaceri, mesajul scris poate fi considerat drept reprezentant al societatii / firmei care-l trimite, un mesager interesat in a crea climatul favorabil pentru buna desfasurare a unei tranzactii.
Redactarea scrisorilor de afaceri constituie un element esential in cadrul unei tranzactii. In ciuda dezvoltarii tehnicilor de comunicare, a amplificarii schimburilor la nivel mondial, a aparitiei unor noi modalitati de transmitere a mesajelor, scrisorile comerciale continua sa-si pastreze locul si functia pe care o detin.

Cursuri similare:

Pentru a considera o scrisoare comerciala ca fiind bine realizata din punct de vedere tehnic, aceasta trebuie sa corespunda regulilor de claritate, concizie si curtoazie circumscrise modalitatii comune de gandire care se concretizeaza in ceea ce literatura de specialitate numeste stil comercial.Pentru a capta atentia cititorului, scrisoarea de afaceri trebuie astfel conceputa incat sa poata fi citita cu usurinta, frazele sa fie precise, clare, exprimate intr-o succesiune logica, pentru a exclude posibilitatea unei intelegeri eronate a mesajului.

Ceea ce trebuie evitat sunt frazele lungi, exprimarile intortocheate sau exagerate, repetarea ideilor sub diferite forme, deoarece ele nu fac decat sa lungeasca si sa ingreuneze lectura si intelegerea mesajului transmis.Concizia se poate realiza prin fixarea ideilor in propozitii scurte, grupate logic in paragrafe.Totusi, desi concisa, o scrisoare trebuie sa includa formulele necesare de politete si respect fata de destinatar.

Un aspect important de care trebuie tinut seama in redactarea unei scrisori de faceri este concordanta dintre tonul acesteia si continut; in functie de mesajul pe care dorim sa-l transmitem, acesta poate fi ferm sau conciliant, persuasiv sau prietenesc.
Corectitudinea constituie de asemenea o cerinta importanta in redactarea corespondentei de afaceri, deoarece scrisoarea poate fi folosita adesea ca document in relatiile dintre parteneri.

Corectitudinea se refera in primul rand la aspectele legate de continutul propriu-zis al mesajului (cifre, date, cotatii), iar in al doilea rand la aspectele legate de corectitudinea gramaticala a exprimarii sau de lexicul selectat pentru transmiterea mesajului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.