Reflexele sexuale

Trimis la data: 2014-01-23
Materia: Anatomie
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 0
Autor: bordi
Dimensiune: 47kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui curs:
Conceptul de comportament sexual la masculi se refera la doua aspecte si anume: reflexele sexuale si potenta sexuala.Potenta sexuala, reprezinta capacitatea masculului de a efectua mai multe ejaculari succesive pana la epuizare.

Cursuri similare:

Reflexele sexuale
- sunt reflexe inascute si prezinta anumite particularitati legate de: specie, individ, tip de sistem nervos, conditii de hranire, intensitatea participarii la reproductie a masculului.
- se manifesta la masculi in prezenta femelelor in calduri.
- se apreciaza existenta a 5 reflexe sexuale:de apropiere, de erectie, de salt, de intromisiune si de ejaculare.

Reflexul de apropiere.
- totalitatea manifestarilor de comportament ale mascului in prezenta unei femele in calduri.
- se produce datorita atractantilor sexuali emisi de femelele receptive. Impulsurile pornite de la femele, actioneaza asupra receptorilor olfactivi, optici si auditivi ai masculului. Un rol particular in manifestare acestui reflex il au semnalele olfactive, datorate feromonilor.

La majoritatea speciilor, masculul se apropie de femela, realizeaza frecvente contacte nazo-nazale si nazo-vulvare, o impinge usor cu capul in regiunea flancului sau pe latura inferioara a abdomenului, apoi manifesta un rictus caracteristic al buzei superioare ridicand si capul.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.