Refractometria

Trimis la data: 2014-02-24
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 8.11 / 10
Downloads: 0
Autor: ana01
Dimensiune: 3248kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui curs:
Cercetarea refractiei luminii la propagarea acesteia prin doua medii omogene transparente ce poseda o frontiera de separare constituie una din cele mai vechi metode optice.Metoda refractometrica si-a pastrat actualitatea si in prezent ca metoda de analiza a amestecurilor, de studiere a proprietatilor substantelor si interactiunii lor in sistemele chimice.

Cursuri similare:

La trecerea razei de lumina prin interfata a doua medii omogene transparente are loc reflectarea partiala a luminii de la suprafata de separare si raspindirea partiala a luminii intr-un alt mediu (fig. 1).

Indicele de refractie depinde de lungimea de unda a luminii incidente, temperatura si alti factori externi.Temperatura si lungimea de unda, la care are loc masurarea, de obicei sant noA­tate ca indici alaturati simbolului n.

-inscriptia n589 indica ca indicele de refractie a fost masurat la 25ºC pentru liA­nia galbena-D a sodiului cu lungimea de unda 589 nm. Indicele de refractie si densitatea substantei se modifica simbat, adica o data cu cresterea densitatii creste si indicele de refractie. Prin cercetari teoretice si experimentale s-a stabilit, ca functia indicelui de refractie f(n) este proportionala densitatii substantei iC:

Pentru exprimarea functiei f(n) si, prin urmare, pentru calcularea refractiei au fost propuse citeva ecuatii. O raspindire larga are formula argumentata teoretic de H.Lorenz si R. Lorentz
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.