Relatii diplomatice

Trimis la data: 2015-10-16
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.68 / 10
Downloads: 0
Autor: marian92
Dimensiune: 257kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Relatiile diplomatice sunt o parte a relatiilor internationale si "alcatuiesc o categorie speciala de raporturi intre state, de o calitate superioara si de o importanta deosebita". (Ion M. Anghel)
iaMichael Hardy aprecia ca relatiile diplomatice reprezinta "conducerea, prin intermediul organelor reprezentative si prin mijloace pasnice, a relatiilor externe ale unui anumit subiect al dreptului international cu oricare alt subiect sau alti subiecti".
raporturi politice cu caracter oficial si de continuitate intre state,
stabilite pe baza acordului de vointa reciproc,
prin misiuni diplomatice permanente pe care statele si le trimit in scopul dezvoltarii colaborarii internationale si al apararii intereselor fiecarui stat si ale cetatenilor sai pe teritoriul celuilalt stat.
Relatiile diplomatice reprezinta forma superioara a legaturilor dintre state;

ele contribuie la largirea si intensificarea raporturilor bilaterale in toate domeniile de activitate (politic, economic, cultural-stiintifice, consular etc.). Dictionarul diplomatic, 1979Art. 2 stipuleaza in mod expres ca: "Stabilirea de relatii diplomatice intre state si trimiterea de misiuni diplomatice permanente se fac prin consimtamant mutual".
- tratate, clauze in cuprinsul tratatelor, schimburi de scrisori intre ministrii de externe

se stabilesc pe termen nedefinit
acordul dintre cele doua state trebuie sa se refere explicit la stabilirea relatiilor diplomatice
Statele pot stabili intre ele relatii diplomatice fara a trimite reprezentanti si fara a infiinta misiuni permanente, ci folosind misiuni temporare sau prin intermediul misiunilor diplomatice ale unui stat tert.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.