Relatii publice, departamentul de relatii publice

Trimis la data: 2009-11-10 Materia: Mass Media Nivel: Facultate Pagini: 12 Nota: / 10 Downloads: 6
Autor: Mirel Croitoru Dimensiune: 20kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Comunicarea dintre organizatie si mediile de informare interesate de actiunea ei se refera la evolutia care are loc in organizatie sau care are legatura cu aceasta.Comunicarea poate fi initiata de oricare dintre parti dar este preferabil sa vina din partea organizatiei:Media reactioneaza cand situatia devine deosebita.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Organizatia reactioneaza la evenimente disparate, dar pt ca un DRP sa fie eficient trebuie sa rectioneze planificat in legatura cu obiectivele organizatiei.Relatiile publice trebuie intelese ca o necesitate pentru organizatie pentru ca prin intermediul lor se obtine informarea, intelegerea, simpatia, increderea si sprijinul clientilor, partenerilor, opiniei publice si mass media.

In orice firma asemenea obiective ar trebui sa aiba prioritate. Pubicul trebuie informat;Cu publicul trebuie sa se comunice;Publicul trebuie ferit de informari false;Publicul trebuie ajutat sa inteleaga, in cunostinta de cauza, firma, produsele si serviciile ei.Politica de comunicare promovata de manager prin DRP al firmei are 3 obiective esentiale:

Informarea si educarea potentialilor clienti si a clientilor din portofoliu;informarea si convingerea mass media despre onestitatea si corectitudine politicii managementului;promovarea si gestionarea imaginii firmei pe piata.Pentru orice firma imaginea reprezinta un bun de patrimoniu cu valoare de piata mult mai mare decat valoarea mijloacelor fixe ale firmei in ansamblul lor.

Structura unui DRP depinde de marime organizatiei.Daca este vorba de o micro-intreprindere cu pana la 9 angajati, o singura persoana ar putea prelua atributiile care revin acestei activitati. Persoana poate fi managerul sau partenerul de afaceri. Ea devine si purtator de cuvant (ofiter de presa) al firmei.In cazul interprinderilor mijlocii, cu mai mult de 50 angajati, sau mari (250), DRP poate cuprinde 6-8 membri.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.