Reproiectarea si modernizarea subsistemului informational

Trimis la data: 2009-05-02
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 29
Nota: 9.67 / 10
Downloads: 0
Autor: Adam Oprea
Dimensiune: 50kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Proiectarea/reproiectarea managementului organizatiei este un demers pe cat de complex, pe atat de important in etapa actuala de profunde transformari economice, sociale ori manageriale.
Un astfel de demers nu poate fi realizat decat pe baze metodologice riguroase, generatoare de eficienta si eficacitate in management si in plan economic. Fara a intra in detalii, evidentiem faptul ca, in contextul metodologiilor manageriale, proiectarea sau reproiectarea sistemului informational ocupa un loc important.

Cursuri similare:

Sistemul informational constituie, in raport cu sistemul managerial, un subsistem, fiind o componenta a acestuia. Ratiunea existentei sistemului informational in firma o reprezinta asiAZgurarea informatiilor necesare pentru derularea eficienta atat a proceselor de management, cat si a celor de executie. In consecinta, in conceperea sau rationalizarea sistemului informational, obiectivele si cerintele sale specifice trebuie sa reflecte obiectivele fundamentale, derivate, specifice si individuale ale respectivei organizatii.

Aceasta implica studierea strategiei, politicilor si documentelor organizationale ale organizatiei, discutii si analize comune cu managerii, principalii beneficiari ai sistemului informational. Numai ulterior este recomandabil ca informaticienii sa treaca la stabilirea elementelor structurale si functionale ale sistemului informational.
5.1.1.2. Corelarea stransa a sistemului informational
cu sistemul decizional si cu organizarea structurala a organizatiei
Continuarea fireasca a precedentului, acest principiu exprima necesitatea armonizarii structurale si functionale a sistemului informational cu celelalte componente majore ale sistemului de management.

Pe plan constructiv sistemul informational trebuie corelat in special cu structura organizatorica, avandu-se in vedere mai ales utilizarea subdiviziunilor organizatorice ale organizatiei, indeosebi posturile si relatiile organizatorice, pentru culegerea, inregistrarea, transmiterea si prelucrarea informatiilor. Practica firmelor moderne releva cat unei structuri organizatorice si cat unui sistem informational rational impune conceperea sau perfectionarea lor concomitenta. In proiectarea structurii este necesar sa se tina seama ca fiecare post reprezinta si un emitator si un receptor de informatii, ca relatiile organizatorice sunt concomitente si circuite informationale etc.

Din punct de vedere functional, sistemul informational este necesar sa se armonizeze indeosebi cu sistemul decizional, astfel incat continutul informatiilor si caracteristicile dimensionale ale fluxurilor informationale sa reflecte necesitatile specifice adoptarii de decizii rationale de catre fiecare manager. Necesitatea armonizarii componentelor sistemului informational cu componentele sistemului decizional decurge din functia decizionala a informatiilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.