Resposabilitatea sociala corporatista

Trimis la data: 2010-05-11
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.64 / 10
Downloads: 23
Autor: Traian Andrei
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Responsabilitatea sociala corporatista reprezinta nimic mai putin decat o incercare de a defini viitorul societatii noastre. Cetatenia corporatista sau CSR cum mai este numita,conteaza pentru ca influenteaza toate aspectele mediului de afaceri. Iar afacerile sunt importante deoarece sustin o mare parte din binele si bunastarea in societate. Asadar, responsabilitatea sociala corporatista este tot mai importanta atat pentru afaceri cat si pentru succesul societatii.

Cursuri similare:

De asemenea, afacerile produc in marea parte binele in societate,dar in acelasi timp ele pot produce si foarte mult rau ,prin poluare,accidente industriale, si alte incidente negative. Cand aceste produse auxiliare toxice devin daunatoare pentru societate, non-profiturile pot ameliora raul produs, dar dependenta de fondurile externe deseori limiteaza aceste organizatii.

Guvernul incearca sa aduca reguli pentru impiedicarea acestor lucruri sa intample,dar in majoritatea cazurilor mai intai publicul este cel care sufera si se ingrijoreaza, apoi se ajunge in domeniul politic pentru a fi remediata problema.

Intre binele si raul produs de afaceri exista o ingrijorare despre conducerea buna a coporatiilor in societate,in special in conditiile in care globalizarea , inovatiile tehnologice si alte schimbari isi extind potentialul. Mai ales ca aceasta ingrijorare a castigat atentie crescuta dupa ce contabilitatea a atins un nivel inalt si alte scandale au izbucnit in primi ani ai noului secol.

Impactul schimbarilor este reflectat in cresterea asociatiei EOA(Ethics Officers Association), care se ocupa de cei cei responsabili cu etica in afaceri si care a crescut la mai multi de 1200 de membri de cand a fost fondata in 1992. De asemenea, desi etica a devenit o grija proeminenta in afaceri, ea este un element al scopului asociat cu responsabilitatea sociala in corporatii.

Intelegand problemele curente si greselile din trecut facute de companii,cat si avand o schema structurata care permite o perspectiva de ansamblu, este crucial sa se evite aceleasi greseli pe viitor .De asemenea,companiile care au succes in administratea responsabilitatii sociala in corporatiste in ziua de astazi vor oferi un ajutor sau o ghidare, in privinta gestionarii poblemelor care nu s-au ivit inca.

Multi ani pana acum, activitatile filantropice erau responsabile pentru dezvoltarea societatii, dar acestea erau vazute ca fiind diferite total de obiectivele afacerilor, acestea din urma fiind vazute ca importante pentru afaceri. Acest lucru se schimba rapid pe masura ce multe organizatii invata ca avantajul competitiv si procesele de invovatie pot fi rezultatul integrarii preocuparilor sociale si de mediu in strategia de afaceri inca de la inceput. Astfel se poate ajuta atat sociatetea cat si pietele si angajatii si in acest mod se poate dezvolta urmatoarea generatiei de idei.

Initiativele sociale ale corporatiilor
Tipurile de responsabilitate sociala
Initiativele sociale sunt activitati majore luate de institutii pentru a suporta cauzele sociale si pentru a indeplini angajamentul pentru responsabilitatea sociala a corporatiei. Au fost identificate 6 initiative majore sub care cele mai multe activitati ale resposabilitatii sociale cad.

Cele 6 tipuri de responsabilitate sociala sunt:
1.Cauza promovarii. O societate asigura fonduri, contributii,sau alte resurse pentru a creste competenta si grija pentru o cauza sociala sau pentru a ajuta adunarea de fonduri, participarea, saui recrutarea de voluntari pentru o cauza. Corporatia poate initia si reusi promovarea pe cont propriu; poate fi un partener major in efort; sau poate fi unul dintre sponsori.

2.Cauza raportata marketing-ului. O societate face o contributie sau doneaza un procentaj din vanzare pentru o anumita cauza ,bazata pe vanzarea unor produse ale sale. De obicei, aceasta oferta este pentru o perioada de timp anuntata,pentru un produs sau mai multe produse specifice,si pentru o anumita caritate.

In acest caz, o societate este cel mai des partener cu o organizatie non-profit,creeand o relatie benefica reciproca pentru a creste vanzarile acului sau acelor produse, si generand un suport financiar pentru caritate. Multi gandesc aceasta metoda ca fiind una castigatoare pentru ca asigura consumatorilor o sansa de participare pe gratis la caritatea la care doresc ei.

3.Marketingul social al societatiilor. O societate suporta dezvoltarea si/sau implementarea schimbarilor comportamentale a campanieicare intentioneaza sa imbunatateasca sanatatea,siguranta,mediul inconjurator al oamenilor, sau bunastarea comunitatii. Aceast tip se diferentiaza de cauza promovarii, care suporta competenta si cresterea de fonduri, prin faptul ca viitorul se va baza pe schimbarile comportamentale. O societate poate actiona singura,dar de obicei, este partenera cu agentiile publice sau cu organizatiile non-profit, sau non-guvernamentale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.