Retele client-server

Trimis la data: 2014-02-14
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: vyruswap
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Retele client-server folosesc un calculator separat de regula performant care e calculatorul central si pe care se ruleaza un sistem de operare de tip NOS network operating system, iar celelalte calculatoare din retea poarta numele de client.Gestionarea resurselor retelei se face centralizat astfel incat niciun calculator nu isi partajeaza resursele cu celelalte calculatoare din retea sau cu serverul.

Cursuri similare:

In retea trebuie sa existe un dispozitiv cu rol dublu de transmitator si receptor denumit transiver
Aveasta asigura transmitea datelor atat in serie cat si in paralel.

Avantaje:
-fiabilitate mare deoarece serverele pot fi adaptate la situatia defectarii fie a hardului, fie a procesorului, fie a sursei de alimentare.
-resursele retelei sunt controlate centralizat ceea ce inseamna o gestionare mai simpla a lor o siguranta mai mare in transmiterea de date.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.