Rezistoare

Trimis la data: 2014-02-14
Materia: Electotehnica
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: vyruswap
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Rezistoarele sunt elemente de circuit a caror functionare se bazeaza pe proprietatea tuturor materialelor conductoare de a opune o rezistenta la trecerea curentului electric.

Cursuri similare:

Curentul electric rep deplasarea ordonata a sarcinilor electrice. Stabilirea lui e determinata de existenta unei tensiuni electrice intre 2 puncte sau de existenta unei tensiuni electromotoare intr-un circuit inchis.

In functie de sensul deplasarii sarcinilor curentul el poate fi:
- continuu (daca miscarea sarcinilor se face numai intr`un singur sens)
- alternativ (daca sensul de deplasare variaza in timp;cel mai utilizat la scara industriala fiind sinusoidal, sensul lui variind de 50 de ori pe secunda)
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.