Rezistoare - elemente de circuit

Trimis la data: 2014-02-14
Materia: Electotehnica
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: vyruswap
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Rezistoarele sunt elemente de circuit a caror functionare se bazeaza pe proprietatea tuturor materialelor conductoare de a opune o rezistenta la trecerea curentului electric.

Cursuri similare:

Curentul electric rep deplasarea ordonata a sarcinilor electrice. Stabilirea lui e determinata de existenta unei tensiuni electrice intre 2 puncte sau de existenta unei tensiuni electromotoare intr-un circuit inchis.

In functie de sensul deplasarii sarcinilor curentul el poate fi:
- continuu (daca miscarea sarcinilor se face numai intr`un singur sens)
- alternativ (daca sensul de deplasare variaza in timp;cel mai utilizat la scara industriala fiind sinusoidal, sensul lui variind de 50 de ori pe secunda)

Rezistorul e un element de circuit pasiv. Un element de circuit de curent continuu se numeste pasiv daca nu poate ceda energie electrica in circuit oricare ar fi sensul curentului din element.
Rezistorul ideal e caracterizat numai prin marimea rezistentei electrice.
R=U/I

U- tensiune [v]
I - intensitate [A]
R - rezistenta [ohm]
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.