Ridicarea eficientei energetice a cladirilor

Trimis la data: 2010-11-29
Materia: Constructii
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 3
Autor: AndreeaMaria_R
Dimensiune: 186kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Sectorul tertiar si rezidential, constituit in cea mai mare parte din cladiri, reprezinta peste 40% din consumul energetic final din tarile membre ale Comunitatii Europene, dupa cum se arata in Directiva 2002/91/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 16.12.2002, privind performanta energetica a cladirilor. Datorita extinderii acestui sector, este clar ca va creste consumul de energie, deci implicit si emisiile de CO2.

Cursuri similare:

Conform Directivei 89/106/CEE a Consiliului Europei din 21.12.1988 se impune ca instalatiile de incalzire, ventilatie si racire a cladirilor sa fie proiectate astfel incat cantitatea de energie necesara sa fie redusa. Masurile care trebuiesc luate pentru cresterea performantei energetice a cladirilor trebuie sa tina seama de conditiile climatice locale, de ambianta climatica din exterior si de raportul cost - eficienta.

In acelasi timp, datorita aparitiei fenomenului de incalzire globala, in ultima perioada a crescut cererea de sisteme de climatizare. Aceasata poate duce la probleme la orele de varf energetic, determinand cresterea balantei energetice. De aceea, este importanta si cresterea performantelor energetice ale cladirilor pe timp de vara.
Directiva 2002/91/CE stabileste cerintele legate de cadrul general pentru o metodologie de calcul a performantelor energetice, aplicarea cerintelor minime privind performanta energetica a cladirilor noi si de asemenea,

la cladirile existente, supuse renovarii, certificarea energetica a cladirilor si inspectia periodica a cazanelor si sistemelor de climatizare, precum si evaluarea instalatiilor de incalzire ale caror cazane au o vechime de peste 15 ani.Performanta energetica a unei cladiri este reprezentata de cantitatea de energie efectiv consumata sau estimata pentru a face fata necesitatilor legate de utilizarea standard a cladirii, care presupune intre altele: incalzirea, apa calda, sistemul de racire, ventilatia si iluminatul.

Aceasta cantitate se reflecta intr-unul sau mai multi indicatori numerici care se calculeaza luandu-se in considerare:Ceritificatul de performanta energetica a unei cladiri (Anexa 3) este un certificat recunoscut de stat sau de o persoana juridica desemnata de acesta, care cuprinde performanta energetica a unei cladiri, calculata in conformitate cu o metodologie stabilita la nivel national. In Romania este stabilita aceasta metodologie prin Legea nr.372 din 13.12.2005 privind performanta energetica a cladirilor. Metodologia cuprinde, in special, urmatoarele elemente:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.