Rigori si principii de etica ale auditorilor in misiunile de audit

Trimis la data: 2009-11-29
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Simona_G
Dimensiune: 27kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Contabilii si expertii contabili au o vasta specializare in prelucrarea si raportarea informatiilor din domeniu.
Auditorii financiari, parte componenta a profesionistilor contabili, executa misiuni de audit asupra situatiilor financiare in scopul emiterii unei opinii rezonabile atat de necesare utilizatorilor de informatii.

Cursuri similare:

Toti cei care formeaza ,,publicul" au ceva in comun in ceea ce priveste contabilii si auditorii - ei se bazeaza pe obiectivitatea si integritatea contabilului/auditorului.
O particularitate esentiala a profesionistilor contabili se refera la asumarea responsabilitatii de a actiona in interes public.
Acest lucru presupune din partea unui profesionist contabil in general, si a auditorului financiar in special de a-si asuma responsabilitatea in ceea ce priveste asigurarea conformitatii cu cele cinci principii fundamentale de etica.

Pentru contabilii si auditorii din intreaga lume :
Activitatile profesionale ale auditorilor financiari sunt guvernate de Codul etic pentru auditorii profesionisti.
Raspunderea etica majora a oricarui auditor financiar este nevoia de independenta.
Regulile de conduita si integritatea lor ofera recomandari privind interesele financiare si de alta natura care sunt permise in scopul de a-i ajuta pe auditori financiari sa ramana independenti.
Codul etic IFAC se doreste a servi ca un model pe care sa se bazeze, la nivel national reglementarile din domeniul conduitei etice.

El stabileste standardele de conduita pentru auditori si principiile fundamentale care trebuie respectate, in scopul de a atinge obiective de natura generala.
Codul etic in domeniul auditului financiar recunoaste ca obiectivele auditului financiar sunt stabilite sa indeplineasca cele mai inalte standarde de profesionalism, in vederea atingerii unui nivel superior de performanta, pentru a mentine increderea publicului in profesia de auditor financiar, si in general pentru a indeplini cerintele interesului public.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.