Rigori si principii de etica ale auditorilor in misiunile de audit

Trimis la data: 2009-11-29 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Simona_G Dimensiune: 27kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Contabilii si expertii contabili au o vasta specializare in prelucrarea si raportarea informatiilor din domeniu.
Auditorii financiari, parte componenta a profesionistilor contabili, executa misiuni de audit asupra situatiilor financiare in scopul emiterii unei opinii rezonabile atat de necesare utilizatorilor de informatii.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Toti cei care formeaza ,,publicul" au ceva in comun in ceea ce priveste contabilii si auditorii - ei se bazeaza pe obiectivitatea si integritatea contabilului/auditorului.
O particularitate esentiala a profesionistilor contabili se refera la asumarea responsabilitatii de a actiona in interes public.
Acest lucru presupune din partea unui profesionist contabil in general, si a auditorului financiar in special de a-si asuma responsabilitatea in ceea ce priveste asigurarea conformitatii cu cele cinci principii fundamentale de etica.

Pentru contabilii si auditorii din intreaga lume :
Activitatile profesionale ale auditorilor financiari sunt guvernate de Codul etic pentru auditorii profesionisti.
Raspunderea etica majora a oricarui auditor financiar este nevoia de independenta.
Regulile de conduita si integritatea lor ofera recomandari privind interesele financiare si de alta natura care sunt permise in scopul de a-i ajuta pe auditori financiari sa ramana independenti.
Codul etic IFAC se doreste a servi ca un model pe care sa se bazeze, la nivel national reglementarile din domeniul conduitei etice.

El stabileste standardele de conduita pentru auditori si principiile fundamentale care trebuie respectate, in scopul de a atinge obiective de natura generala.
Codul etic in domeniul auditului financiar recunoaste ca obiectivele auditului financiar sunt stabilite sa indeplineasca cele mai inalte standarde de profesionalism, in vederea atingerii unui nivel superior de performanta, pentru a mentine increderea publicului in profesia de auditor financiar, si in general pentru a indeplini cerintele interesului public.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.