Rolul sistemului informational

Trimis la data: 2010-10-29
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.73 / 10
Downloads: 0
Autor: Matei Cristescu
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Nivelul operational este nivelul caruia ii corespunde subsistemul operational din abordarea sistemica asupra unui organism economic.La acest nivel se deruleaza operatiuni de zi cu zi si sunt produse datele care vor fi ulterior prelucrate de sistemul informational.
Nivelul operational se caracterizeaza prin precizie mare si relevanta scazuta in cadrul acestuia fiind produse cu preponderenta date si informatii care imbraca un pronuntat caracter tehnic si cifric
Nivelul tactic reprezinta un nivel superior de agregare a informatiei el fiind caracterizat printr-o dozare echilibrata a informatiilor cu caracter tehnic si cifric in raport cu cele de sinteza si caracter grafic .

Cursuri similare:

Scalabilitatea , un sistem informatic este scalabil daca acelasi sistem poate fi folosit atat de o firma cu cativa angajati cat si de o firma extinsa pe mai multe continente cu mii sau zeci de mii de angajati . Scalabilitatea este data pe de o parte de arhitectura sistemului , mai precis de modul in care respectivul sistem a fost proiectat cat si de tehnologia utilizata : ex : utilizarea tehnologiilor Java atrag dupa sine o scalabilitate tehnologica ridicata a sistemelor dezvoltate pe aceasta platforma , in sensul ca aceeasi aplicatie ruleaza la fel de bine atit pe o platforma windows cat si pe o platforma linux sau makintosh

3. Flexibilitatea unu SI , spunem ca un SI este flexibil daca acelasi nucleu este implimentat in domenii diferite cum ar fi : constructii , productie de serii sau de comanda , servicii , distributii productie de medicamente etc . Flexibilitatea unui SI permite organizatiilor care sunt in posesia unui astfel de sistem sa isi extinda activitatile in domenii cu totul noi fara ca acest lucru sa atraga dupa sine alte investitii in infrastructura informatica

4.Securitatea sistemului informatic, ofera raspuns pt doua tipuri de amenintari existente la nivelul uni sistem infrmatic, amenintari provenind pe de o parte din accesarea datelor si informatiilor de catre o persoane neautorizate respective imposibilitatea detectarii persoanei care a realizat in sistem o anumita actiune (jurnalizarea activitatilor derulate de un utilizator). Securizarea unui sistem informatic poate fi realizata pe de o parte prin utilizarea tehnologiilor de criptare iar pe de alta parte prin masuri fizice de restrictionare a accesului la tehica de calcul.

5.Extensibilitatea , un sistem infrmatic dobandeste aceasta caracteristica prin procesul de proiectare care sta la baza obtinerii modelului respectivului sistem, daca echipa de proiectare are suficient de mult experienta atunci sistemul proiectat va putea fi extins in scopul indeplinirii de noi sarcini si activitati. In cazul in care echipa de proiectare nu are experienta necesara orice extindere ulterioara a sistemului informatic necesita o reproiectare si regandire a functionalitatlor sale de baza .

6.Modularizarea , un sistem informatic ofera raspuns diferitelor probleme prin acoperirea mai mult sau mai putin a ariilor care genereaza respectivele probleme. Un sistem modular este un sistem care isi atinge obiectivele printr-o utilizare mai eficienta a resurselor de calcul, de asemenea un sistem informatic modular permite firmelor si companiilor care il achizitioneaza " sa creasca odata cu sistemul" adica aparitia unor noi arii functionale care sa necesite automatizare poate fi acoperita prin achizitionarea de noi module.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.