Sarcina termica a SAC

Trimis la data: 2010-05-06
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 27
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Cosmin_E
Dimensiune: 204kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In cazul cel mai general, sarcina termica a unui SAC are structura din relatia 2.1:
in care este consumul de caldura - c.c. - pentru incalzirea incintelor; - c.c. pentru ventilarea incintelor; - c.c. pentru climatizarea spatiilor; - c.c. pentru sere legumicole si/sau floricole; - c.c. pentru prepararea apei calde de consum (a.c.c.) in scopuri sanitare si/sau menajere; - c.c. in scopuri tehnologice, pentru realizarea diverselor produse cu caracter - in general - industrial.
• Valoarea nominala este asociata in general valorii maxime, cand se pune problema stabilirii unei anume capacitati instalate sau disponibile.
• Valoarea de calcul este o valoare conventionala - de referinta - a marimii respective, determinata de asa-zisele "conditii de calcul" - vezi de exemplu la etc.

• Importanta cunoasterii valorilor corecte - reale - ale c.c. maxime, nominale, sau de calcul, este determinata de faptul ca aceste valori stau la baza dimensionarii tuturor subansamblelor din amontele instalatiilor consumatoare: surse de caldura si sistemul de transport si distributie a caldurii. Din acest punct de vedere utilizarea in acest scop a unor valori incorecte, vor conduce fie la supradimensionari, fie la subdimensionari.
- supradimensionarea subansamblelor componente ale SAC va avea urmatoarele efecte principale:

a) investitii initiale mai mari decat cele necesare;
b) functionarea ulterioara a instalatiilor subansamblelor componente va conduce la o incarcare medie anuala partiala redusa, cu efecte negative asupra randamentelor de functionare si in final vor conduce la cresterea costurilor specifice aferente producerii, transportului si distributiei caldurii;
- subdimensionarea subansamblelor componente ale SAC va conduce la imposibilitatea asigurarii consumurilor de caldura, corespunzator conditiilor impuse de consumatori.

• Principiul stabilirii valorilor maxime, nominale sau/si de calcul este: "de la simplu la complex", adica de la fiecare aparat consumator in parte catre sursa de caldura, tinand seama de:
- natura si parametrii agentilor termici utilizati pentru alimentarea cu caldura a diversilor consumatori;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.