Schema de excitatie statica si comutatie statica la pornirea in asincron a motorului sincron

Trimis la data: 2010-06-10 Materia: Mecanica Nivel: Facultate Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Angela Moldovan Dimensiune: 20kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1.Notiuni teoretice
Sursa de curent continuu folosita la alimentarea infasurarii de excitatie a motoarelor sincrone poate fi o masina rotativa( generator de c.c.) sau un redresor (sistem static). Cel mai eficient este sistemul de excitatie statica cu tiristoare, care are inertie redusa ( de ordinul ms), permitind reglarea automata rapida a curentului de excitatie impusa de unele actionari, gabarit redus si fiabilitate ridicata. Pentru pornirea in asincon a motorului sincron se foloseste urmatoarea schema de excitatie statica.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

In aceasta schema redresorul este fix, alimentarea excitatiei facandu-se prin perii. Pentru aceste tipuri de redresoare se foloseste in general puntea semicomandata, care pentru puteri mici este monofazata , iar la puteri mai mari este trifazata.

Rezistenta de descarcare de la bornele infasurarii de excitatie, conectata in timpul pornirii in asincron cu scopul reducerii tensiunii induse de campul statoric, poate fi comandata de un contactor static cu tiristoare, acestea avand fiabilitate mai mare decat contactoarele electromagnetice.

Tiristorul se comanda cu ajutorul unei diode Zener cand tensiunea la bornele infasurarii de excitatie depasesete valoarea maxima a sursei de curent continuu si se blocheaza la o valoare inferioara acesteia. Dioda conectata in antiparalel cu tiristorul este polarizata invers la functionarea in regim sincron.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.