Schimbarea organizationala

Trimis la data: 2010-09-14
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ion_C
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Schimbarea face parte din "viata" organizatiei, este raspunsul la diferite presiuni din interiorul si exteriorul acesteia, din mediul in care functioneaza.
Schimbarea reprezinta orice inlocuire, transformare sau completare in forma si continutul unui produs, serviciu, proces, activitate dintr-o organizatie prin care se adauga noi valente de utilitate.
Schimbarea se exprima prin introducerea noului intr-o organizatie.
Schimbarea este un proces unitar si continuu in care se desfasoara succesiv urmatoarele actiuni, iar rezultatul se numeste nou:

Cursuri similare:

Definitie: Inventia reprezinta o rezolvare sau realizare superioara dintr-un domeniu al cunoasterii si care exprima un progres fata de stadiul cunoscut al stiintei si tehnicii.
Caracteristici:
- Inventia este o materializare superioara tehnico-aplicativa a creativitatii stiintifico-tehnice societale, cu o raportare mondiala a valorii si a prioritatii actului creator.
- Inventia compune conceptul de proprietate intelectuala si ca atare trebuie sa fie supusa protectiei prin reglementari nationale si internationale.

B. Inovatia
Definitie: Inovatia reprezinta rezolvarea unei probleme tehnice, manageriale, etc fie prin dezvoltarea, fie prin aplicarea unor solutii cunoscute in alte organizatii din tara sau strainatate, solutii care reprezinta insa un progres fata de situatia tehnica, economica, sociala anterioara.
Tipologie
a) dupa caracterul creator al inovatiei:
- inovatii simple in care realizatorii isi asuma numai etapele de decizie si implementare;
- inovatii creative care rezulta in urma etapelor de creatie, decizie, implementare.

b) dupa modul de utilizare al unei idei:
- inovatii primare rezultate dintr-o idee noua;
- inovatii derivate, declansate de aplicarea unor idei noi deja existente.
Caracteristici:
- inovatia reprezinta un fenomen de difuzare a progresului si nu de producere a acestuia;

- inovatia cuprinde doua procese: procesul de inovatie propriu-zisa (care presupune producerea de noutati in practica); procesul de difuzare a inovatiei (exprimat prin extinderea utilizarii noutatilor, de a adera la nou). In cadrul celor doua procese exista etapele de creatie (elaborare a unei idei noi); de decizie (evaluare si selectie) si de implementare (de integrare a acestora in practica).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.