Secretariat si corespondenta

Trimis la data: 2010-05-04
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 162
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Paula_M
Dimensiune: 1278kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Acest fapt este de o deosebita importanta in cazul corespondentei de afaceri, unde mesajul scris poate fi considerat drept reprezentant al societatii / firmei care-l trimite, un mesager interesat in a crea climatul favorabil pentru buna desfasurare a unei tranzactii.
Redactarea scrisorilor de afaceri constituie asadar un element esential in cadrul unei tranzactii, iar modalitatile de realizare a acestora s-au imbunatatit si amplificat de-a lungul deceniilor devenind - dupa unii autori - aproape o stiinta.
Subordonata obiectivului avut in vedere la expedierea scrisorii - crearea unei impresii pozitive asupra partenerului - forma de prezentare a scrisorii contribuie la randul sau la obtinerea unei atmosfere favorabile pentru realizarea tranzactiei.
Astfel, pe langa selectarea limbajului si a tonului adecvat pentru textul scrisorii, scrisoarea necesita si o forma de prezentare atragatoare, realizata prin folosirea unui material de scris corespunzator - hartie de calitate superioara, o panglica buna - dar si o dactilografiere corecta si estetica.

Pentru corespondenta oficiala (de afaceri, tehnica etc.) se folosesc de obicei coli de hartie cu dimensiuni standardizate; este posibila folosirea unor alte dimensiuni justificate de necesitati tehnice sau de eficienta. In cazul operatiunilor repetabile care au in vedere obiecte de serie sau de mica valoare, se pot folosi - pentru anumite etape ale tranzactiei - si formulare tipizate. Acestea includ: cererea de oferta, oferta, specificatiile tehnice, factura, instructiunile de transport etc.

Referintele se plaseaza de obicei in partea stanga a colii de hartie, sub data in cazul formei bloc, sau pe aceeasi linie cu data care se plaseaza in partea dreapta in cazul formei dantelate.
Referintele sunt incluse in scrisoare in scopul identificarii cu mai mare usurinta a directiei, serviciului sau lucratorului care se ocupa de problema respectiva, precum si pentru o facilitare a repartizarii corespondentei.

Referintele se introduc prin abrevierea "Ref." (reference) si includ initialele numelui lucratorului, a dactilografului sau stenografului (separate intre ele printr-o diagonala, iar la firmele americane prin doua puncte) precum si diferite numere de ordine emise de secretariat sau registratura, numarul de dosar al contractului etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.