Sectia tehnologia substantelor organice si petrochimie

Trimis la data: 2009-12-26
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.70 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexandra_T
Dimensiune: 445kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Practica obisnuita trateaza chimia si ingineria chimica ca discipline separate. Evolutia stiintei a aratat ca de la nivel molecular pana la scara unui proces tehnologic lucrurile se intrepatrund. S-a observat sinergia intre domenii, de aceea, la ora actuala se foloseste, mai ales, sintagma de stiinte chimice si mult mai rar cea de stiinte chimice si inginerie. Orice raport care analizeaza stadiul chimiei si ingineriei chimice la ora actuala incearca sa raspunda la urmatoarele intrebari:

Cursuri similare:

• A invata cum sa sintetizeze si sa produca orice substanta noua care poate avea interes practic si stiintific, folosind scheme compacte si sintetice si procedee cu o mare selectivitate pentru produsul dorit, cu un consum mic de energie si fara efecte negative asupra mediului inconjurator.

• Dezvoltarea de noi materiale si instrumente de masura care sa protejeze societatea umana impotriva terorismului, accidentelor, crimelor si bolilor, mai ales, prin identificarea si detectarea substantelor periculoase folosind metode de inalta rezolutie.
• Intelegerea si controlul reactiilor chimice la orice scara si indiferent de dimensiunile moleculare.

Printre altele, aceasta directie se refera la capacitatea de a manevra moleculele nu numai in ansamblu, ci la nivel individual folosind tehnici dintre cele mai diverse pentru a observa structurile care se formeaza in timpul unei reactii chimice: pulsuri ultrarapide de electroni, pulsuri optice pana la pulsuri de raze X.

• A invata proiectarea si producerea de noi substante, materiale si dispozitive moleculare care sa poata fi prevazute, si testate inainte de producerea pe scara mare a materialelor respective.
• Intelegerea chimiei sistemelor vii in detaliu. Acest aspect se refera la intelegerea modului in care diferitele proteine si acizi nucleici ca si alte molecule biologice mici se asambleaza pentru a forma sisteme complexe functionale bine definite chimic. Intelegerea interactiunilor chimice complexe intre diferitele componente ale celulei vii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.