Sedimentarea in sistem solid-gaz

Trimis la data: 2010-02-27
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.89 / 10
Downloads: 0
Autor: Tiberiu_F
Dimensiune: 51kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In industria alimentara exista o serie de surse pentru formarea sistemelor gazoase eterogene. Astefel sistemele cu dispersii mecanice iau nastere in toate operaiile de maruntire,cernere,uscare,in curent(uscare prin pulveriare), transport pneumatic.
Sistemele cu dispersii condensate apar la codensarea vaporilor,evapoararea lichidelor.
Separarea sistemelor gazoase eterogene prin sedimentare se bazeaza pe aceleasi legi ca si sedimnatarea in sistem solid-solid sau lichi-lichid, dar are o eficacitate scazuta.

Cursuri similare:

Sistemele de separare curente sunt cele in care separarea se realizeaza prin deplasarea continua a curentului de gaz in camere de desprafuire prin sedimentare.
Pentru marirea eficacitatii acestor camere, se introduc in mod normal pereti de dirijare a circulatiei(pereti despartitori sau sicane)care schimba directia curentului si regleaza viteza lui, figura 12.1.

Daca un curent de gaz incarcat cu praf isi schimba directia ca urmare a interpunerii in directia de deplasare a sa a unor suprafete despartitoare, gazul va ocoli aceste suprafete, iar praful din gaz ca urmare a inertiei va cauta sa isi mentina directia de deplasare, lucru ce face ca la incidenta prafului cu suprafetele solide intalnite(peretele despartitor 5) sa ricoseze dupa un unghi egal cu unghiul de incidenta, fapt ce conduce la sedimnetarea prafului in palniile colectoare 3 din figura 12.1.

In cazul camerelor de desprafuire peretele despartitor 5 poate imparti camerele in 2 sau mai multe compartimente. Curentul de gaz este obligat sa-si schimbe directia astfel:in ramura coboratoare viteza gazului ajuta viteza de sedimentare , iar in ramura urcatoare sectiunea de trecere creste ceea ce face ca viteza gazului sa scada si sa devina mai mica decat viteza de sedimentare ceea ce conduce la sedimnetare particulelor solide aflate in suspensie figura 12.1 a)
Particulele solide din suspensii se depun la partea inferioara a camerei (palnie de colectare 3), iar elimniarea lor se realizeaza prin racordul de evacuare 4.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.