Sediul permanent

Trimis la data: 2010-06-21
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.53 / 10
Downloads: 0
Autor: Adelina Ghita
Dimensiune: 14kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Sediul permanent = notiunea este utilizata mai ales in conventiile de evitare a dublei impuneri. Ea urmareste sa determine cand un intreprinzator nerezident este impozabil intr-o tara; adica o intreprindere dintr-o tara, ca regula, nu va putea fi obligata la plata unui impozit pe venit unei alte tari, daca nu are un sediu permanent prin care isi conduce afacerile in celalalt stat.Notiunea de sediu permanent defineste nivelul conditiilor necesare de existenta si contacte intr-un stat care aplica impozitarea veniturilor indiferent de sursa.Un sediu permanent este definit in mod obisnuit, ca fiind un loc al conducerii, o sucursala, un birou, o fabrica sau un atelier care exista pe o anumita perioada de timp de obicei intre 6 luni si 18 luni, uneori se regaseste in activitatea unui agent sau a unei reprezentante permanente.

Cursuri similare:

In Romania este definita prin Legea 241/2005, potrivit careia constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 8 ani si interzicerea unor drepturi urmatoarele fapte savarsite in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale:ascunderea bunului sau a sursei impozabile sau taxabile;omisiunea in tot sau in parte a evidentierii in actele contabile ori in alte documente legale a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate;

evidentierea in acte contabile sau documente legale a unor cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive;alterarea, distrugerea sau ascunderea de acte contabile, de memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice sau de alte mijloace de stocare a datelor;executarea de evidente contabile duble, folosindu-se inscrisuri sau alte mijloace de stocare a datelor;sustragerea de la efectuarea verificarilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictiva sau declararea inexacta a datelor cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate;

substituirea, degradarea sau instrainarea de catre debitor ori de catre terte persoane a bunurilor sechestrate in conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala si ale Codului de procedura penala.
In anumite conditii, limita minima a pedepsei (2 ani) si cea maxima (8 ani) se pot majora, Legea 241 reglementand si cauzele de nepedepsire sau de reducere a pedepselor. Regimul juridic al solutiilor fiscale individuale anticipate (SFIA)SFIA este actul administrativ emis de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in vederea solutionarii unei cereri a contribuabilului, referitoare la reglementarea unei situatii fiscale de fapt viitoare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.