Servicii internationale

Trimis la data: 2010-06-19 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Valentin_C Dimensiune: 21kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Ca termen de specialitate, notiunea de serviciu acopera un domeniu mult mai restrans delimitat de sensul de utilitate, de valoare de intrebuintare. In acest context, serviciile sunt definite ca activitati utile destinate satisfacerii unei nevoi sociale. Abordarea serviciilor ca o categorie economica presupune restrangerea la acele activitati ce implica anumite relatii speciale de productie. Pentru a defini serviciile este necesar sa se aduca in discutie elemente suplimentare de identificare, de delimitare a lor in raport cu celelalte activitati din economie.

Cele mai multe definitii pun accent pe faptul ca serviciile sunt activitati al caror rezultat este nematerial si prin urmare nestocabil, nu se concretizeaza in produse cu existenta de sine statatoare. Prin comparatie, in cazul productiei materiale a bunurilor, rezultatul se poate separa de procesul de creare avand o existenta spatiala si temporala distincta. Bunurile pot fi deplasate in spatiu, pot fi stocate iar consumul lor se realizeaza de regula in alte locuri si momente decat cele in care au fost produse.

In practica este foarte dificil a distinge serviciile de bunuri deoarece in mod frecvent achizitionarea unui bun include si un element de serviciu dupa cum in mod similar un serviciu presupune cel mai adesea prezenta unor bunuri tangiia Sectorul tertiar ce inglobeaza toate celelalte activitati desfasurate in economie, sector care corespunde sferei serviciilor.
DEZVOLTAREA SI MULTIPLICAREA SERVICIILOR

Aparitia de noi categorii precum si ritmurile diferite de evolutie ale activitatilor componente din sfera serviciilor au accentuat eterogenitatea acestuia determinand noi abordari. Una dintre ele se refera la scindarea sectorului tertiar respectiv la desprinderea din cadrul lui a unor servicii in special si consolidarea unui sector distinct si anume sectorul cuaternal. In cadrul acestuia au fost cuprinse ramurile cele mai dinamice ale serviciilor precum:

bile.Serviciile se caracterizeaza prin forma lor nemateriala. Munca prestatoare de servicii nu se concretizeaza de regula in bunuri cu existenta obiectuala ci se manifesta sub forma unor activitati sau faze ale unor procese fie de productie fie de consum. Caracterul nematerial al serviciilor argumenteaza pentru acestea si denumirea de invizibile, comertul cu servicii fiind echivalat cu acceptiunea comert invizibil.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.