Serviciile de proiectare si asistenta in agricultura

Trimis la data: 2010-09-26 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 27 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Carmen_T Dimensiune: 40kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Pentru marea intreprindere agricola, conditia primordiala pentru productie sporita si eficienta consta in: organizarea teritoriului pe linii naturale sau obligate, in mod cat mai compact, precum si delimitarea vetrei localitatilor;
-Reorganizarea si completarea loturilor de gradini ale membrilor unitatii agricole si a le altor categorii de muncitori din sate. Pentru ca loturile sa poata fi exploatate mecanizat, trebuie comasate in cateva trupuri de teren.
-Stabilirea structurii si amplasarea categoriilor de folosinta a marilor unitati agricole;
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Organizarea sau modernizarea plantatiilor de vii si pomi, stabilite in programul de dezvoltare;
-Organizarea teritoriului pasunii pe specii, pe turme si in parcele de pasunat in rotatie;
-Studiile asupra conditiilor teritoriale naturale si economice ale unitatii agricole, conduc la descoperirea resurselor de crestere a suprafetelor agricole si de ameliorare a lor, la restructurarea folosintelor de teren pentru ridicarea potentialului de productie;

Continutul organizarii teritoriului in cadrul exploatatiilor agricole nu este ceva fix, pentru totdeauna si de neschimbat.
Serviciile de organizare a teritoriului si introducere a asolamentelor sunt executate de specialistii din unitatile specializate in proiectare (I.G.F.C.O.T., O.C.O.T.A., I.S.P.I.F.).
In concluzie, serviciile de organizare si amenajare a teritoriului unitatilor agricole au in vedere un sistem de masuri care sa creeze conditiile teritorial-organizatorice necesare pentru amplasarea rationala a ramurilor de productie,

pentru folosirea rationala si eficienta a pamantului, a masinilor agricole, pentru organizarea muncii, introducerea asolamentelor. Pe aceasta baza se creaza conditiile teritorial-spatiale de folosire eficienta a tuturor resurselor de productie.
Aplicarea proiectelor de organizare a teritoriului si asolamentelor rationale in marea intreprindere agricola este cea dintai masura de creare a cadrului desfasurarii eficiente a proceselor de productie, de dezvoltare a tuturor ramurilor unitatii, de crestere a fertilitatii solului si de sporire a productiei agricole.

Asolamentele, parte integranta a teritoriului, reprezinta masuri sigure de conservare a solului , de combatere a bolilor , a buruienilor si daunatorilor , de preintampinare a inmlastinirii , tasarii si saraturarii solului si de folosire mai buna a rezervelor nutritive si a apei din sol. Asolamentul constituie cadrul de aplicare a ingrasamintelor si pesticidelor intr-un sistem rational.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.