Serviciile de proiectare si asistenta in agricultura

Trimis la data: 2010-09-26
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 27
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Carmen_T
Dimensiune: 40kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pentru marea intreprindere agricola, conditia primordiala pentru productie sporita si eficienta consta in: organizarea teritoriului pe linii naturale sau obligate, in mod cat mai compact, precum si delimitarea vetrei localitatilor;
-Reorganizarea si completarea loturilor de gradini ale membrilor unitatii agricole si a le altor categorii de muncitori din sate. Pentru ca loturile sa poata fi exploatate mecanizat, trebuie comasate in cateva trupuri de teren.
-Stabilirea structurii si amplasarea categoriilor de folosinta a marilor unitati agricole;

Cursuri similare:

Organizarea sau modernizarea plantatiilor de vii si pomi, stabilite in programul de dezvoltare;
-Organizarea teritoriului pasunii pe specii, pe turme si in parcele de pasunat in rotatie;
-Studiile asupra conditiilor teritoriale naturale si economice ale unitatii agricole, conduc la descoperirea resurselor de crestere a suprafetelor agricole si de ameliorare a lor, la restructurarea folosintelor de teren pentru ridicarea potentialului de productie;

Continutul organizarii teritoriului in cadrul exploatatiilor agricole nu este ceva fix, pentru totdeauna si de neschimbat.
Serviciile de organizare a teritoriului si introducere a asolamentelor sunt executate de specialistii din unitatile specializate in proiectare (I.G.F.C.O.T., O.C.O.T.A., I.S.P.I.F.).
In concluzie, serviciile de organizare si amenajare a teritoriului unitatilor agricole au in vedere un sistem de masuri care sa creeze conditiile teritorial-organizatorice necesare pentru amplasarea rationala a ramurilor de productie,

pentru folosirea rationala si eficienta a pamantului, a masinilor agricole, pentru organizarea muncii, introducerea asolamentelor. Pe aceasta baza se creaza conditiile teritorial-spatiale de folosire eficienta a tuturor resurselor de productie.
Aplicarea proiectelor de organizare a teritoriului si asolamentelor rationale in marea intreprindere agricola este cea dintai masura de creare a cadrului desfasurarii eficiente a proceselor de productie, de dezvoltare a tuturor ramurilor unitatii, de crestere a fertilitatii solului si de sporire a productiei agricole.

Asolamentele, parte integranta a teritoriului, reprezinta masuri sigure de conservare a solului , de combatere a bolilor , a buruienilor si daunatorilor , de preintampinare a inmlastinirii , tasarii si saraturarii solului si de folosire mai buna a rezervelor nutritive si a apei din sol. Asolamentul constituie cadrul de aplicare a ingrasamintelor si pesticidelor intr-un sistem rational.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.