Serviciile de protectia plantelor in agricultura

Trimis la data: 2010-09-25
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Daniel_N
Dimensiune: 37kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Prin insusi caracterul sau de ramura biologica, cresterea si dezvoltarea plantelor si animalelor, in medii de productie naturale sau artificializate, este o problema mult mai complexa decat oricare ramura a productiei agricole, constituie o operatie deosebit de complicata si in special diferentiata, in raport cu zona de productie unde se petrece procesul agricol. Faptul ca atat plantele cat si animalele se dezvolta si cresc, in raport cu caracterul zonal al solului, prin care intelegem aspectele diferentiate al pamantului, climei, hidrologiei, orografiei, etc., cu toate aspectele lor complexe, face ca insusi procesul tehnologic al productiei agricole, sa fie deosebit de complex si diferentiat in raport cu zonalitatea dezvoltarii sale.

Cursuri similare:

Odata cu ridicarea nivelului productiei la hectar, aspectele de complexitate ale productiei agricole se complica, apar noi relatii si interconditionari, care modifica formele de conexiune a factorilor, ii imprima un caracter distinct de agro-ecosistem.
In dezvoltarea productiei agricole, contribuie un numar deosebit de mare de factori, a caror componenta si structura, variaza de la un produs la altul, sau de la o zona la alta.

Numarul mare de plante, care se cultiva in cadrul productiei agricole, caracterul lui diferit, sub aspectul perenitatii, nevoilor de fotosinteza, al perioadei in care se realizeaza acest proces, etc., partea din planta pentru care se cultiva, in corelatie cu cerintele diferite ale plantelor, fata de mediul inconjurator, determina procesele tehnologice sa se modifice in raport cu acesti factori si, in acelasi timp, sa ramana specifici atat fiecarei plante si fiecare agro-ecosistem, cat si nivelului de productie pe care dorim sa-l realizam. In felul acesta, procesul tehnologic capata un caracter particular, determinat de mai multi factori care actioneaza interdependent.

Astfel, in procesul de dezvoltare tehnologica apar corelatii directe intre factorii amintiti, care dau un caracter local tehnologiei ce trebuie adoptata, si in special o individualizeaza. Cu cat nivelul de productie medie la hectar creste, procesul tehnologic devine mai sensibil, nu permite dereglari de la fluxul necesar si nici nerealizarea unor verigi a tehnologiei prestabilite, sau, in ultimul timp, a tehnologiei dirijate, optimizate cu ajutorul modelarii economico-matematice si tehnicii electronice de calcul, cand datorita anumitor senzori calculatorul ne indica ce interventie tehnologica se impune si cand trebuie sa fie realizata.

In procesul de productie agricol actioneaza in felul acesta o multitudine de factori de productie, diferentiati, asa cum am aratat, in raport cu planta, mediul natural si nivelul de productie mediu la hectar pe care dorim sa-l realizam. In felul acesta, procesul de productie agricola. In special concretizarea fluxului tehnologic, este multiplu si complex influentat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.