Siguranta pasiva

Trimis la data: 2010-06-12
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.80 / 10
Downloads: 0
Autor: Larisa_M
Dimensiune: 59kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Aceasta siguranta este cel mai bine ilustrata de numarul de stele obtinute in cadrul testelor Euro NCAP

Trebuie spus de la inceput ca testele Euro NCAP (New Car Assesment Program) sint relevante pentru siguranta pasiva oferita de masini. Testele NCAP masoara siguranta oferita pasagerilor si pietonilor in cazul unei coliziuni frontale sau laterale.
Testele NCAP masoara, prin intermediul unor parametri prestabiliti, ce rani ar putea suferi o persoana ce trece printr-un accident. Pentru asta se folosesc manechini, pe corpul carora se amplaseaza senzori.

Primul test este cel de impact frontal. La acest test, o masina loveste o bariera deformabila, la o viteza de 64 de km/h. Zona de impact este de 40% din partea frontala a masini

Pentru masurarea sigurantei pasagerilor in cazul unui impact lateral se realizeaza doua teste. Primul consta in simularea unui impact cu un alt vehicul in miscare. Acest test se desfasoara la 50 de km/h. Cel de-al doilea test simuleaza lovirea, la 29 de km/h, a unui stilp.

In final, mai exista un test, care masoara ranile pe care le poate suferi un pieton in cazul in care este lovit de partea frontala a unei masini.

Rezultatul tuturor testelor se masoara in puncte, numarul acestor puncte determinind cite stele primeste fiecare masina. Pentru siguranta pasagerilor, o masina poate lua maximum cinci stele. Trebuie spus ca exista un capitol separat de testare, si anume siguranta copiilor. In acest caz, o masina poate lua tot maximum cinci stele. Insa, pentru siguranta pietonilor, maximumul este de patru stele.


Pentru protejarea ocupantilor in cazul unui impact, firmele constructoare de autovehicule mizeaza pe: deformarea programata a habitaclului si retinerea pasagerilor in scaune. Caroserie A© inteligent A>> pliabila, habitaclu rigid, sisteme centura/airbag-uri cat mai performante: aceste elemente consituie siguranta pasiva.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.