Silvicultura

Trimis la data: 2012-12-12
Materia: Ecologie
Nivel: Facultate
Pagini: 34
Nota: 6.00 / 10
Downloads: 0
Autor: artur_feodorov
Dimensiune: 84kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Mic istoric "Intreprinderea de Stat Silvo-Cinegetica Cimislia"
Gospodaria Silvica Cimislia a fost creata in anul 1965 si a activat pe parcursul a 24 de ani, pana in 1999, cand a fost lichidata in baza restructurarii teritorial-administrative a republicii, fondul forestier fiind transmis in gestiunea Intreprinderii Silvice Iargara si a Intreprinderii Silvice nou formate Rezeni. La 1 iunie 2004 si-a reinceput activitatea sub denumirea Intreprinderea de Stat Silvo-Cinegetica Cimislia. In gestionarea acesteia a fost transmisa suprafata de 10560 hectare, dintre care 6850 hectare sunt paduri artificiale (sadite pe terenuri degradate).

Cursuri similare:

In permanenta se fac taieri de conservare si regenerare pe o suprafata de cel putin 100 hectarede unde se extrag circa 10 mii metri cubi de masa lemnoasa.Se lucreaza in vederea prevenirii si neadmiterii contraventiilor silvice. De pilda, numai in anul curent a fost efectuate 60 de raiduri si s-au intocmit 23 de procese verbale.Incepand cu 2004, anual se sadesc cate 300-335 hectare de paduri noi pe terenurile degradate puse la dispozitie de autoritatile publice locale.

Se evidentiaza mai ales la acest capitol primariile Troitcoe, Selemet.
Ocolul dispune si de o mica pepeniera de salcim alb.Ocolul Silvic Mihailovca, bunaoara, activeaza 6 angajati:Alexandru Ohotnicov, Dumitru Dimov, Ion Teaca, Oleg Moraru, Ion Ciocarlan si Nicolae Iacoban. Dupa cum ne-a informat maistrul Victor Bazatin, acest sector de productie a fost reutilat cu utilaj modern (un strung cu mai multe lame, doua rame cu panze, un dispozitiv pentru ascutirea panzelor) si actualmente aici se confectioneza sipca, cherestea tivita, leaturi, grinzi, araci pentru vie, budai pentru fantani etc., se acorda populatiei diverse servicii de tamplarie.

Importante surse de acumulare a veniturilor sunt colectarea si comercializarea plantelor medicinale, fructelor si pomusoarelor de padure. O atentie deosebita se acorda ocrotirii si inmultirii animalelor si pasarilor salbatice. Anul acesta au fost procurati peste 1000 de fazan.in fiecare an aducinduse citeva zeci de exemplare. Se cresc si purcelusi de mistret.Multi salariati dispun de o bogata experienta de munca. Peste o treime din intreg colectivul.

Transpiratia potentiala reprezinta cantitatea maxima de apa care poate fi cedata atmosferei prin evaporare de la suprafata solului si din transpiratia plantelor. Cunoscand valoare acesteia si nivelul precipitatiilor se poate caracteriza bilantul hidrologic al solului si determina excedentul sa udeficitul de apa din sol.Transpiratia medie lunara din ultimii 5 ani a avut valori maimari decat media multianuala pe termen lung, mai ales in sezonul de vara,influentand confortul ecosistemelor vegetale din regiune. Valorileevapotranspiratiei se apropie de 150 mm in luna de maxim, iulie.

Regimul anual al indicelui in perioada 2001-2006 a urmarit, ingeneral, regimul obisnuit de evolutie, calculate pentru perioada 1961-2006.Se remarca totusi pentru ultimii 5 ani o fluctuatie mai accentuata a ariditatii,cu cresterea acesteia in lunile aprilie-mai si cu scaderi semnificative in lunileseptembrie si octombrie. Faptul ca ariditatea are valorile cele mai mari inlunile in care necesarul de apa pentru plante este cel mai mare are o influentaimportanta asupra ecosistem elor din regiune.

Anual, se inregistreaza, in medie un numar de 112,60 zile cutemperaturi mai mari sau egale cu 25*C si un numar de 31,2 zile cutemperature mai mici sau egale cu 0*C.Functie de temperaturile medii lunare multianuale, s-a calculat sumatemperaturilor pentru diferite perioade de vegetatie, astfel:Cantitatea medie anuala de precipitatii este de 555,0 mm/mp. Din repartitiaanuala se remarca un excedent pluvial la sfarsitul primaverii si inceputulverii, iar iarna deficit. Astfel, cea mai mare cantitate medie multianuala seinregistreaza in luna iunie (92,4 mm/mp), iar cea mai mica in luna februarie(26,0 mm/mp).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.