Simularea si modelarea productiei

Trimis la data: 2010-09-28
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 9.91 / 10
Downloads: 0
Autor: Eugenia_P
Dimensiune: 55kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pentru a raspunde exigentelor de crestere a eficientei sistemelor de productie, la conceperea tehnologiei si a formei de organizare a fabricatiei, tehnologul trebuie sa anticipeze efectele solutiilor pe care le propune. Una din modalitatile de anticipare a functionarii unui sistem de productie este animarea sa informatica. In vederea animarii viitorului proces, tehnologul trebuie sa creeze o reprezentare a sistemului. Aceasta reprezentare a sistemului de productie poarta numele de model.

Cursuri similare:

Folosind acest model, tehnologul animeaza diversele variante de executie eliminand incercarile pe sisteme de productie reale; incercari rareori posibile si total nerentabile. In acest fel, se pot testa si imbunatati diverse variante de executie, in final fiind implementata in practica cea mai eficienta.Un sistem de productie nu poate fi reprezentat printr-un simplu desen de amplasare a masinilor-unelte si un ansamblu de game de operatii. Modelul sistemului de productie trebuie sa descrie caracteristicile functionale ale sistemului. Descrierea cea mai simpla si economica este cea matematica (modele matematice).

Modelarea este reprezentarea logico-matematica a comportamentului unui sistem real intr-un context dat. Animarea acestor modele cu ajutorul tehnicilor informatice, in scopul evidentierii performantelor previzibile ale sistemului, este denumita simulare.
Aplicatiile de simulare s-au dezvoltat la inceput pentru sisteme de productie continue (chimie, energetica, etc.). Recent, datorita preponderentei productiei de serie si necesitatilor de eficientizare a acesteia, procesele discontinue, caracteristice fabricatiei de bunuri de consum si de productie, au devenit domeniul preferat al simularii..

Animarea consta in reproducerea schimbarilor sistemului studiat in timpul functionarii acestuia.Sistemele cu evenimente discrete sunt acele sisteme la care schimbarea se produce intr-o maniera discreta in timp, la momente bine determinate. Simularea sistemelor cu evenimente discrete urmareste evolutia sistemului prin incrementarea discreta a timpului. Sistemele de productie discontinue sunt sisteme cu evenimente discrete. Simularea sistemelor de productie discontinue consta in reproducerea pas cu pas a functionarii sistemului in timp.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.