Sinteza privind reglementarile contabile conforme cu directivele europene

Trimis la data: 2010-11-12
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 46
Nota: 9.71 / 10
Downloads: 0
Autor: Morariu Tudorel
Dimensiune: 51kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Cheltuielile de constituire - se amortizeaza in cadrul unei perioade de maximum 5 ani. Daca cheltuielile de constituire nu au fost integral amortizate nu se face nici o distribuire din profit, cu exceptia cazului cand suma rezervelor disponibile pentru distribuire si a profitului reportat este cel putin egala cu cea a cheltuielilor neamortizate. Cheltuielile de dezvoltare - se amortizeaza pe perioada contractului sau pe durata de utilizare care, daca depasesc 5 ani se prezinta in notele explicative si se aplica acelasi principiu de la cheltuielile de constituire.

Cursuri similare:

Evaluarea la data bilantului - se face la valoarea de intrare, mai putin ajustarile cumulate de valoare. Amortizarea imobilizarilor corporale concesionate, inchiriate sau in locatie de gestiune - se calculeaza si se inregistreaza in gestiune de catre entitatea care le are in proprietate. Terenurile - nu se amortizeaza, insa investitiile efectuate pentru amenajarea lacurilor, baltilor, iazurilor, terenurilor si pentru alte lucrari similare se recupereaza pe calea amortizarii.

O imobilizare corporala trebuie scoasa din evidenta la cedare sau casare, atunci cand nici un beneficiu economic viitor nu mai este Castigurile sau pierderile obtinute in urma casarii sau cedarii trebuie determinate ca diferenta intre veniturile generate de scoaterea din evidenta si valoarea sa neamortizata, inclusiv cheltuielile ocazionate de aceasta si trebuie prezentate ca venit sau cheltuiala in contul de profit si pierdere. Distrugerile totale sau partiale a unor imobilizari corporale se evidentiaza la momentul constatarii acesteia, iar dreptul de a incasa compensatiile se evidentiaza pe seama veniturilor in momentul stabilirii acestuia .

Exemplu - sumele cuvenite de la societatile de asigurari pentru dezastre naturale, sau sumele acordate de guvern pentru terenuri expropriate.Sumele virate sau depuse la banci ori prin mandat postal, pe baza de documente prezentate entitatii si neaparute inca in extrasele de cont, se inregistreaza intr-un cont distinct.Dobanzile de incasat si cele de plata se inregistreaza distinct in contabilitate la cheltuieli financiare sau venituri financiare, dupa caz. Contabilitatea disponibilitatilor din cont si casierie se tine distinct in lei si in valuta. Operatiunile privind incasarile si platile in valuta se inregistreaza in contabilitate la cursul zilei, comunicat de BNR.

La sfarsitul exercitiului financiar, diferentele de curs valutar rezultate din evaluarea disponibilitatilor in valuta se inregistreaza in conturile de venituri sau cheltuieli din diferente de curs valutar.
In contul de viramente interne se inregistreaza transferurile de disponibilitati banesti intre conturile la banci, precum si intre conturile la banci si casieria entitatii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.