Siruri si serii numerice. Aplicatii

Trimis la data: 2016-02-01
Materia: Matematica
Nivel: Facultate
Pagini: 38
Nota: 8.08 / 10
Downloads: 0
Autor: jasminne
Dimensiune: 391kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Modul I. Siruri numerice convergente in R.

Serii numerice convergente

Vom studia notiunea fundamentala de "limita a unui sir numeric", folosind rezultatele cunoscute din liceu (fara demonstratii) si unele completari importante.
Natura unei serii numerice este: fie serie convergentă, fie serie divergentă.

Observaţii:

1. În studiul seriilor numerice, rol principal, conform def. 1, joacă şirul sumelor parţiale. Din acest motiv se poate afirma că “Teoria seriilor numerice” este o combinaţie între teoria sumelor finite din R şi teoria şirurilor numerice.

2. Nu este corect a defini o serie numerică sau suma sa ca fiind “o sumă infinită”, deoarece în R se lucrează numai cu sume finite. Seriile numerice nu au, în general, proprietăţile sumelor finite, ca: comutativitate, asociativitate etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.